PAUK U RTL-U DANAS / Kako će županije pomoći u borbi protiv krize? 'Predlažem da se uskrsnice i božićnice prebace u fond'

Image
Foto: RTL

Goran Pauk, šibensko-kninski župan i čelnik zajednice hrvatskih županija, u RTL-u Danas otkrio je kako će njegova županija pomoći građanima i poduzetnicima u ovoj krizi.

7.4.2020.
19:50
RTL
VOYO logo

Goran Pauk, šibensko-kninski župan i čelnik zajednice hrvatskih županija, u RTL-u Danas otkrio je kako će njegova i ostale županija pomoći građanima i poduzetnicima u ovoj krizi vezanoj uz koronavirus.

"Radit ćemo sve što smo radili i dosad, a to su potpore poduzetnicima, obrtnicima i malom i srednjem gospodarstvu i potpore poljoprivrednicima. U toj domeni će se kretati i naše pomoći u tijeku ove krize uzrokovane pandemijom", kazao je Pauk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo, kao, Šibensko-kninska županija, sukladno dogovoru Vlade i Hrvatske udruge banaka, priključili i dali unaprijed naše odobrenje svim poslovnim bankama s kojima smo u programu, po  određenim linijama kreditiranja koje mi subvencioniramo poduzetnicima, dali smo im suglasnost na odgodu tih kredita. Vrlo je bitno i specifično za primorske županije je da sam predložio da se fiksni dio koncesija ne naplaćuje za 2020. godinu", kazao je Pauk koji se nada da će o tome postići dogovor s Ministarstvom financija i Ministarstvom mora. 

Fond za pomoć

Predložili su i da se oformi fond za pomoć u borbi protiv korone gdje bi se prebacile uskrsnice. "Išao sam s inicijativom prema ukupnoj zajednici županija sav iznos koji smo već predvidjeli u ovoj godini za uskrsnice, božićnice i regrese izdvojimo i formiramo poseban fond iz kojeg ćemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna i čije poslovanje je ugroženo pandemijom", kazao je Bauk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje planiraju li ukinut karantenu na Murteru kazao je da se situacija tamo primiruje te da su mjere pokazale rezultate i da će relaksirati mjere ako neće biti novooboljelih i lokalne transmisije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo