KAKO ĆE RAMLJAK SPAŠAVATI AGROKOR: / Prva četiri poteza koja mora povući novi povjerenik koncerna

Image

Četiri su ključna poteza novog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koje će morati učiniti u prvim danima svog "vladanja", onima za koje je javnost molio da mu "daju malo vremena".

11.4.2017.
7:56
VOYO logo

Vladin povjerenik Ante Ramljak jutros je stigao u sjedište Agrokora te kratko kazao novinarima: 'Danas me čeka naporan radni dan', dobacio je Ramljak u prolazu te dodao kako postoji mogućnost da će se tijekom dana obratiti javnosti, javlja N1.

Nakon što je premijer Andrej Plenković za povjerenika Agrokora predložio Antu Ramljaka, a Trgovački sud ga potvrdio pokrenut je dio lex Agrokora koji zabranjuje ovrhe, blokade i druge postupke prema računima te tvrtke. Agrokorov račun je sada deblokiran, banke su obećale kreditnu injekciju od 150 milijuna eura, a dobavljači su se dogovorili da će dostavljati robu te su pozvali sve da kupuju u Konzumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OBJAVIO IME ČOVJEKA KOJI ĆE POKUŠATI SPASITI AGROKOR: /

Vladin povjerenik je Ante Ramljak

Image
PLENKOVIĆ OBJAVIO IME ČOVJEKA KOJI ĆE POKUŠATI SPASITI AGROKOR: /

Vladin povjerenik je Ante Ramljak

No. što su idući konkretni koraci novog povjerenika?

Ramljaka sljedećih dana očekuju teški pregovori s bankama, dobavljačima, a potom i menadžmentom tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni dio posla je i sastavljanje tima, a unatoč činjenici da je vrsni financijaš Ramljak baš ne zna sve pa će si morati "priskrbiti" i stručne ljude za određena područja. Tako će mu primjerice za Belje ili Jamnicu trebati tehnolog, pravnik ili stručnjak za trgovinu koji će odigrati ključnu ulogu kod Konzuma. Prema riječima ekonomiste Ljube Jurčića, koji je spašavao uzdrmanu Podravku, za Ramljaka je važno da se odupre raznim, naizgled dobronamjernim grupama koje žele profitirati na urušavajućem sustavu, piše Tportal.

Morat će ustrojiti i dobar kontroling, i onaj službeni i neslužbeni kako bi imao cjelovit uvid u stanje u tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bankari daju novac (već su obećali 150 milijuna eura), a sustav ponovno profunkcionira, Ramljak se može početi baviti pojedinim kompanijama. Morat će napraviti idejni projekt reorganizacije poslovanja te će se vidjeti koje mogu poslovati s dobiti. Za one koje se pokažu perspektivnima slijedi reorganizacija, a one s manjim potencijalnom za zaradu vjerojatno će se prodavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo