BIZARNA NESREĆA NA PAGU: / Ženi se u oko zabila riba iglica, hitno je prebačena u Zagreb na operaciju!

Image

U Povljani na Pagu 36-godišnjoj Zagrepčanki u oko skočila riba iglica. Sada čeka operaciju u KBC-u bolnicu Sestara Milosrdnica.

6.8.2016.
9:35
VOYO logo

Žena je plivala u moru nedaleko od jata riba iglica. Jedna od njih zaletjele se prema licu žene i kljunom je ubola u oko. Žena je hitno prevezena u zadarsku opću bolnicu.

Hitan transport u Zagreb

Zbog ozbiljnosti situacije žena je transportirana u KBC Sestara Milosrdnica. Prof. dr.Davor Vagić za 24sata kaže kako se pacijentica nalazi na Klinici za očne bolesti, ali će se uskoro preseliti na Kliniku za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio kljuna ribe liječnici su već izvadili, ali još moraju preciznim zahvatom iz očne šupljine izvaditi jedan komadić. Taj se komadić nalazi vrlo blizu očnog živca. Mora se izvaditi kako pacijentica ne bi ostala bez vida.

Još jedna operacija

"Kolege oftalmolozi su odlično odradili svoj dio, a potom su konzultirali otorince može li se endoskopski, kroz nos, izvaditi preostali komadić kljuna ribe. Nažalost, to neće biti moguće, pa će zahvat morati izvesti maksilofacijalni kirurzi tijekom ovoga vikenda ili najkasnije u ponedjeljak", kaže prof. dr. Vagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci tvrde da je ovaj događaj splet nesretnih okolnosti. Ihtiolog dr. Alen Soldo smatra kako se gospođa vjerojatno našla na putu kretanja jata riba i dogodio se sudar. Prilikom susreta čovjeka i iglica, ribe najčešće bježe ili pogađaju u ekstremitete.

Kakva je to riba

Inače, iglica je uobičajena riba u jadranskom podmorju koja može narasti do kilu i pol. Ima oblik ogke, a obje čeljusti su joj jako izdužene i tvore igličast kljun, prepun sitnih zubiju. Živi u manjim dubinama, najčešće do 20 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo