Kajin: Istrom se upravlja kao nekada Kalabrijom

Istarski političar, saborski zastupnik i donedavni član IDS-a, Damir Kajin, gostovao je u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2, te je objasnio, između ostalog, zašto je napustio IDS.

6.1.2013.
15:30
VOYO logo

Tijekom gostovanja na emisji Nedjeljom u 2, Damir Kajin je rekao da je razilaženje s IDS-om počelo još kada je Ivo Sanader došao na vlast. Tada se, tvrdi, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić počeo približavati Sanaderu. Dodao je i kako je možda pogriješio što nije izašao iz IDS-a ranije.

Tijekom emisije Jakovčića je spomenuo u brojnim malverzacijama u Istri, a ujedno je poručio da u Istri provodi autokraciju, što prema Kajinu potvrđuje činjenica da u Istri već godinama nema opozicije. Kajin mastra da je zagrebački SDP prepoznao da se Istrom upravlja kao nekada Kalabrijom ili Sicilijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin je rekao da će, u slučaju da ne postane župan, odraditi saborski mandat do kraja ''pošteno kao i do sada''.

Jakovčić je, pak, gostovao u HTV-ovoj Temi dana i izjavio kako Kajin nudi kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Damir Kajin govori da je mafija na vlasti u Istri. Ta mafija sam ja, a upravo sam ja pomogao Zoranu Milanoviću da postane premijer. Nadam se da neće ocijeniti da je mafija dovela Milanovića na vlast', rekao je.

Priznao je i kako se ne čuje s premijerom Milanovićem otkad je počeo 'rat za Istru' te da za to neće ni biti potrebe do lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike