Projekt 'Mi znamo kako' / Kafić za ljubimce, objekt zdrave prehrane i rukotvorine od recikliranih materijala najbolji poslovni projekti

Image
Foto: Riječan.in

Podijeljene su diplome polaznicima 4. generacije projekta „Mi znamo kako“ a u sklopu projekta pokrenuto je i online savjetovalište za društvene poduzetnike

20.7.2016.
12:22
Riječan.in
VOYO logo

Polaznici projekta Mi znamo kako primili su diplome za sudjelovanje u projektu koji je započeo forumom Mladi u poduzetništvu u studenom, potom ih proveo kroz 120 sati edukacije te najbolje od njih odveo na studijsko putovanje u Italiju prošlog tjedna.

Mladi su prošli kroz tri edukacijska modula koja su partneri i suradnici na projektu, Centar tehničke kulture Rijeka, CEDRA HR – Kluster za razvoj i Riječka razvojna agencija Porin, prepoznali kao bitne i tražene na tržištu rada. Bili su to moduli: (1) Društveno poduzetništvo i poslovni plan, (2) EU akademija i (3) Prezentacija poslovne ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je projekt potreban i da odgovara na potrebe u zajednici svake godine, osim velikog interesa za upise u edukaciju, pokazuju i rezultati – ove godine su uključene 24 mlade osobe, a do samog kraja projekta njih 10 je pronašlo zaposlenje, dok su dvije osobe u procesu pokretanja vlastitog posla. Preko 70 % polaznika edukacije smatra da im je sudjelovanje u edukaciji koristilo u pronalasku posla.

Nakon odslušanih predavanja i sudjelovanja na radionicama, mladi su odrađivali praktični dio – pisali su poslovne planove za društveno-poduzetničke ideje, prijavljivali projekte na simulaciju europskog natječaja te izradili vizualni identitet za poslovnu ideju (logotip, promotivne materijale, Internet stranicu). Kako bi ih motivirali, troje najboljih poveli smo na studijsko putovanje kako bi se upoznali s talijanskim društvenim poduzećima koja uspješno zadovoljavaju potrebe lokalne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.IN

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo