Kad uđemo u Europsku uniju jest ćemo neslani kruh

Hrvatski pekari u skoroj će budućnosti morati manje soliti kruh, kako bi udovoljili normativima propisanim u Europskoj uniji.

13.5.2010.
12:05
VOYO logo

Europa naime nalaže da zbog zdravstvenih razloga količina natrij-klorida u kruhu mora biti smanjena. Tko ne bude poštivao propise u protivnom će biti sankcioniran, rekao je direktor tvrtke Robinson Stjepan Odobašić, na 9. međunarodnom stručnom simpoziju 'Hrvatski pekar 2010.' koji se održava u opatijskom hotelu Ambasador.

Na simpoziju sudjeluju predavači iz Nizozemske, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a njihova je namjera na praktičan način promovirati novosti u pekarstvu u cilju njegova unapređenja, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pekarstvo se mijenja zbog potreba tržišta i zahtjeva potrošača, ali i normativa koje nalaže EU. Upravo ovakvi simpoziji mjesto su na kojem se obavlja edukacija svih onih koji rade u pekarstvu i ostaloj 'bijeloj industriji'", rekao je Odobašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo