KAD SE VRAĆA LJETO? / Tvrdoglavi kišni oblaci još će se zadržati iznad Hrvatske, evo dokad

Image
Foto: Pixsell

Odmor od oborina stiže tek krajem tjedna

26.6.2018.
9:30
Pixsell
VOYO logo

Cijeli tjedan u većini Hrvatske će biti nestabilan. Diljem zemlje očekuju se kišne oborine, dok će nešto suše biti na pojedinim dijelovima obale. Povremena kiša trajat će sve do kraja radnog tjedna, a onda se očekuje postupno stabiliziranje vremenskih prilika.

U većini krajeva Hrvatske danas će biti djelomice ili pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito. U istočnim i južnim područjima oblačnije, ponegdje uz malo kiše ili kratkotrajni pljusak, a sredinom dana i poslijepodne uz prolazno više oblaka vrlo rijetko kiše može biti i drugdje u unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, na Jadranu od 24 do 27 stupnjeva Celzijevih.

Sutra će biti promjenjivo, na kopnu ponegdje i pretežno oblačno, već od jutra uz mjestimičnu kišu na istoku i jugu zemlje, a od sredine dana povremeno i u ostatku unutrašnjosti. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren, sredinom dana na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu od 24 do 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do četvrtka će biti i dalje promjenjivo oblačno s povremenom kišom koja će najviše padati u istočnim predjelima, ali bez veće promjene temperature zraka. Petak će biti nešto topliji, ali treba računati na kišu i grmljavinu, posebno u drugom dijelu dana. Kraj tjedna donosi porast temperature zraka, no čini se da još neće biti posve stabilno, predviđaju prognostičari HRT-a.

Na Jadranu je kiša vjerojatnija na jugu, posebno na prijelzu od srijede na četvrtak. Temperatura zraka postupno će rasti, a vikend donosi i više sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo