PREDSJEDNIČKA UTRKA / Juričan želi na Pantovčak: Predsjednica se oglušila, oglasio se DIP

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Juričan se žalio DIP-u jer se predsjednica oglušila na njegov zahtjev da posjeti Pantovčak

9.12.2019.
14:45
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poručilo je u ponedjeljak predsjedničkom kandidatu Dariu Juričanu kako ono nije tijelo koje bilo kojoj osobi, pa tako ni kandidatu za predsjednika države, može omogućiti ulazak u Ured predsjednice.

Povjerenstvo ne može omogućiti ulazak ni u bilo koju drugu državnu rezidenciju ili nekretninu koja je u vlasništvu države ili kojom ona upravlja, odgovorio je DIP Juričanu koji mu je u subotu prigovorio da Ured predsjednice ne odgovara na njegov zahtjev za obilaskom Ureda čime se umanjuje ravnopravnost kandidata u izbornoj utrci i stvara neracionalan dojam da je ta lokacija za njega neostvariva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvidom u Vaš podnesak, koji ste nazvali prigovorom zbog nepravilnosti, utvrđeno je da činjenice koje navodite nisu nepravilnosti u postupku kandidiranja niti izbora, zbog kojih bi se, u smislu članka 45. Zakona o izboru predsjednika Republike, mogao uložiti prigovor", odgovorio je DIP Juričanu. 

Juričan je uz napomenu da je objavom Povjerenstva 5. prosinca postao službeni kandidat za predsjednika države, od DIP-a zatražio da mu se dopusti da prije izbora, koji će se održati 22. prosinca, razgleda Ured predsjednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo