Jovanovic vec napisao ostavku, odustao zbog Liniceve smjene?

Da nedavno u Vladi nije eskalirao sukob premijera Zorana Milanovica sa Slavkom Linicem i smjena ministra financija, postojali su ozbiljni izgledi da u pitanje dode Jovanovicev ministarski polozaj.

15.5.2014.
7:16
VOYO logo

Zeljko Jovanovic sklon je javnim sukobima, i to je nesto na sto su u Vladi naviknuti, medutim, u posljednjie vrijeme pocinio je nekoliko teskih gafova zbog kojih je pod ozbiljnim znakom pitanja uziva li jos uvijek podrsku Zorana Milanovica.

“Naravno da me premijer pozvao i pitao da objasnim o cemu se radi, nakon objasnjenja bio je zadovoljan”, izjavio je Jovanovic na aktualnom satu ove srijede i usput zakljucio da javljanjem na natjecaj Medicinskog fakulteta u Osijeku za radno mjesto u Opatiji “nije ucinio nista nezakonito i neeticno i da je tu sve cisto”, pise Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realno, polozaj ministra Jovanovica nije tako neupitan, bas kao ni Milanovicevo povjerenje u njega. Ostali ministri ili barem velika vecina vec dugo vremena u privatnim razgovorima upozoravaju na Jovanoviceve destruktivne istupe, kao i nesposobnost ozbiljnije reforme obrazovnog sustava, ali ministar je pripadnik skupine koja podrzava Milanovica, sto znaci da je imao politickog zastitnika i komfornu poziciju u Vladi.

Potom su u manje od deset dana uslijedila dva skandala koja su uvelike poljuljala Jovanovicev status i, prema ocjeni insajdera iz Banskih dvora, da nije eskalirala afera sa Slavkom Linicem, izvjesno je da bi u pitanje dosao Jovanovicev posao u Vladi. Ali nakon sto je najuren Linic, jos jedna smjena, i to ministra koji takoder dolazi iz Rijeke, bila bi previse i za Zorana Milanovica. Tim prije jer se Jovanovic u svakoj prilici voli predstaviti kao pripadnik premijerova klana, a taj i nije prevelik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo