Josipović o Mravku: Idemo do kraja!

7.5.2010.
19:57
VOYO logo

Josipovića su novinari u Saboru, gdje je nazočio prijamu u povodu 65. obljetnice pobjede nad fašizmom, zamolili da komentira Mravkovo uhićenje, odnosno nagađanja da je sudjelovao u ilegalnoj preprodaji struje mostarskom "Aluminiju", uz znanje nekih bivših državnih dužnosnika.

"Hrvatska se opredijelila za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, bez obzira gdje je on lociran, u gospodarstvu ili u politici. Očekujem od policije i Državnog odvjetništva da taj, kao i svaki drugi predmet, istraži do kraja, bez obzira o kome je riječ, a sud će presuditi je li kriv", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da hrvatski zakoni, uz neposredne novčane ili kazne zatvora, poznaju i oduzimanje imovinske koristi.

"Uvjeren sam da će presuda reflektirati stvarno, i činjenično i pravno stanje", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući rokove za provođenje vladinih mjera, Josipović je kazao kako je riječ o opširnom materijalu, s kojim još do kraja nije upoznat.

Ponovio je, međutim, da reformu treba podržati i provesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da su mjere efikasne, da su pravovremene i ono što uvijek ističem, očekujem da budu socijalno pravedne, ali reforme se moraju provesti", rekao je Josipović.

Bebić: Nek svak radi svoj posao

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije želio komentirati Mravkovo uhićenje, a i ovoga je puta istaknuo kako se još 1990., kao član ustavne komisije, zalagao za trodiobu vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostao sam na tome da svak radi svoj posao, bez obzira o kome se radi i kojoj političkoj boji pripada. Za to sam da trodioba funkcionira i u praksi, a ne samo deklarativno", rekao je Bebić.

Bivši predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivan Mravak odvezen je na ispitivanje u policiju nakon jutrošnje premetačine HEP-ova stana u kojemu živi u Miramarskoj ulici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno još nije objavljeno što se Mravku stavlja na teret i je li uhićen.

MUP je kratko priopćio da je riječ o istrazi vezanoj uz prodaju električne energije po nerealno niskim cijenama, štetnim za HEP, te je po nalogu USKOK-a počela kriminalistička istraga nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja kaznenih djela te zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005070197006 arti-201005070352006 arti-201005070137006 arti-201003110232006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo