Josipović: Datum izbora je u mojim rukama

Predsjednik Ivo Josipović poručio je da bi se Ustav trebao češće imati u rukama i čitati, aludirajući premijerki Jadranki Kosor na to da izbore raspisuje predsjednik, a ne Vlada.

6.7.2011.
20:09
VOYO logo

Ivo Josipović je rekao da prema Ustavu predsjednik određuje datum izbora.

''To je posao predsjednika, a u vezi izbora konzultirat ću se i s vladajućima i s oporbom. Što se mene tiče izbori mogu biti i nakon prestanka mandata Sabora, 12. siječnja 2012.'', izjavio je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je dodao i da je premijerka Jadranka Kosor par puta građanima obećala reći datum izbora, ali da on ne može nikoga siliti na to, piše Dnevnik.hr.

''Određivanje konkretnog datuma izbora je u mojim rukama'', zaključio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kosor je u utorak na istu temu rekla kako nije ''čula da je prije bilo tko prozivao bivšeg premijera Ivicu Račana, a oni su datum objavili svega dva mjeseca prije održavanja izbora''.

Kosor ne razumije Josipovića ''Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan. To zaista ne razumijem jer mi već nekoliko dana šalje poruke koje ne razumijem, budući da zajedno odgovaramo za stabilnost države'', kazala je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedniku je odgovorila da su ona i vlada sva svoja obećanja održali.

''Mogu odgovoriti samo na temelju činjenica. Sva svoja obećanja, ja kao predsjednica vlade i vlada smo održali. Obećala sam i to u trenutku kad je bilo puno onih koji su htjeli rušiti vladu i koji su htjeli da se prekine cijeli tijek oko pregovora (o ulasku u EU). Rekla sam da ćemo mi pregovore završiti do kraja lipnja i obećanje sam održala zajedno sa svojim kolegama u vladi i vladajućom koalicijom'', rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107050792006

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo