POSLJEDNJE PRIPREME / Još su ostala dva tjedna do početka škole: Evo kolike su cijene školskog pribora i za što će se morati najviše izdvojiti

Roditelji dolaze s pripremljenim budžetom i popisom na kojem nema čega nema

22.8.2021.
7:00
VOYO logo

Još je malo ostalo do početka školske godine, a roditelji i učenici krenuli su u posljednje pripreme. Kao i svake godine, osim udžbenika, učenicima je potrebna razna oprema i pribor. Kako odabrati školsku torbu i koliki budžet je potrebno izdvojiti?

Biraju se bilježnice, pernice, školske torbe. Izbor je velik, a školarci dobro znaju što žele. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„C mi treba i B i A i za matematiku i za vjeronauk.  Kakva torba treba biti? - Bilo kakva, koja mi se sviđa tu ću uzeti“, rekao je učenik 3. razreda iz Zagreba Karlo Marošević.

„Meni je bitno kod torbe da ima kotače i da je mogu normalo nositi jer ima puno knjiga i teško je stalno na leđima nositi. Isto tako da je mogu staviti i na ramena da kad idem doma se mogu normalno popeti po stepenicama“, kazala je učenica 4. razreda iz Zagreba Lucija Berišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Da ima unutra džepić da mogu staviti pernicu i to, to  jako volim. Boja je siva i zelena i to isto jako volim“, ističe učenik 5. razreda iz Zagreba Admin Bektić.

Roditelji dolaze s pripremljenim budžetom i popisom na kojem nema čega nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
6. rujna je sve bliže /

Kako će izgledati školska godina: Hoće li učenici ići u školu i trebaju li učiteljima covid potvrde?

Image
6. rujna je sve bliže /

Kako će izgledati školska godina: Hoće li učenici ići u školu i trebaju li učiteljima covid potvrde?

„Imamo pisanke, imamo kolaž, likovni program cijeli, naljepnice, pernice, tempere, vodene boje,  plastelin, glinamol. Mi smo ostavili 1.000, 1.500 kuna sa strane i zbog tenisica i opreme cijele“, rekla je Matea Šučur iz Zagreba. 

„Sve trebamo, bilježnice, pernice, sve živo. A budžet ne znate nikad, jer narastao je i sad moramo ići kupiti i robu i bit će to“, pojasnila je Marija Bektić iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za torbu ona je 400 kuna, 375 na akciji, A treba još sigurno jedno 300 kuna. Znači do 1000 kuna da sve kupiš“, kazala je Zagrepčanka Lana Brekalo

Ovisno o broju i debljini listova kao i izgledu korica cijena bilježnica je od 4 do 15 kuna. Potrebni su i omoti za knjige. Cijena pernica varira između 50 i 280 kuna ovisno o veličini, o količini probora, kao i o tome koji su likovi i motivi na njima, a mogu i svijetliti. Najviše je potrebno izdvojiti za školsku torbu, one anatomske mogu se naći po cijeni od 250 do 500 kuna, a za starije đake anatomski ruksaci u prosjeku koštaju između 120 i 400 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da se torba sviđa djetetu, ali još važnije je da bude lagana, čvrsta i da u nju stane sve.

„Svi za niže razrede traže da bude ergonomski oblikovan taj leđni dio. To su ovakve torbe za 1. razred ili ovakvi ruksaci za malo starije đake. I to je glavni uvjet i tvrda podnica“, tvrdi vlasnik trgovine školskom opremom Danijel Habjanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do početka školske godine i posljednjih priprema za nastavu ostala su još 2 tjedna.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo