JESU LI PREMIJERU ODBROJENI DANI? / 'Orešković ima samo dvije mogućnosti'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
3.6.2016.
19:37
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Sabora Željko Reiner kazao je da je ova cijela situacija složena, dodavši da tek treba vidjeti kako će se situacija dalje odvijati. Na pitanje znači li to da nam slijedi izglasavanje nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, Reiner je za N1 rekao: "O tome treba odlučiti Predsjedništvo stranke i ostala stranačka tijela.

Postoji nekoliko opcija - ili preslagvianje i nastavak rada Vlade, što je najbolja, jer bi građani zapali u stanje koje bi trajalo šest mjeseci, u kojem bismo izgubili milijarde eura iz europskih fondova, pao bi nam kreditni rejting i narasle kamate. Ako ne bude preslagivanja, izbori su opcija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reiner: 'Nismo mi zazivali izbore, izazvali raskol...'

Na pitanje je li za ovo stanje krivac HDZ, Reiner je rekao da nije. "Svima je jasno kako glasi odgovor na ovo pitanje - naravno da nije. Nismo mi zazivali izbore, izazvali raskol, nismo mi rekli da prvi potpredsjednik treba dati ostavku - već premijer. Svima je jasno tko je to prouzročio", istaknuo je.

Image
KARAMARKO: /

'Naravno da neću dati ostavku! Premijer Orešković više nema povjerenje HDZ-a, izveo je salto mortale'

Image
KARAMARKO: /

'Naravno da neću dati ostavku! Premijer Orešković više nema povjerenje HDZ-a, izveo je salto mortale'

Rekao je da je HDZ kao neusporedivo jača, pet puta brojnija u mandatima, dao ogromne ustupke Mostu i praktički sve želje Mosta uslišio, no da su njihovi apetiti bili veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kovač: 'Povjerenje je prokockano, više ne postoji'

Za RTL Danas o raskolu u Banskim dvorima govorio je ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač koji je odgovorio što slijedi nakon ovakvog dramatičnog dana.

"U interesu građana i stabilnosti zemlje je da imamo preslagivanje. Ukoliko ne uspijemo, u što ne vjerujem, onda bismo išli u nove izbore. Povjerenje je prokockano, više ne postoji. Ponašanje još uvijek aktualnog premijera i Mosta je neozbiljno, pokazuju nepoznavanje političkog sustava. To je poigravanje s povjerenjem građana. HDZ je izabran zbog stabilnosti zemlje, mi skrbimo o stabilnosti Hrvatske", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije opcije

Kovač je rekao što očekuje od premijera Oreškovića.

"Orešković ima dvije mogućnosti - ili da sam ode ili da mu se izglasa nepovjerenje". Na pitanje hoće li HDZ tražiti izglasavanje nepovjerenja Kovač kaže da će se to vidjeti sutra na Predsjedništvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj fazi idemo na preslagivanje, mislim da je to moguće. Sutra je Predsjedništvo HDZ-a i nakon toga ćemo biti pametniji. Mi ćemo skoro znati s kim ćemo složiti novu hrvatsku vladu. Mi smo tu zbog stabilnosti zemlje, a ovakvo neozbiljno i sramotno ponašanje mi više ne možemo trpjeti", poručio je Kovač.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo