Istražuje i FIFA / Jesu li Davor Šuker i vrh HNS-a umiješani u preprodaju ulaznica? Prijava navodno stigla od Vatrenih

Šuška se da je baš netko od Vatrenih sve prijavio. U prilog tomu idu i navodi da nikoga iz Izvršnog odbora nisu htjeli u avionu iz Moskve za Zagreb

20.9.2018.
19:16
VOYO logo

Policija i dalje vrši izvide u Hrvatskom nogometnom savezu zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo, ali službena istraga još nije pokrenuta. No sad se nagađa da je kaznena prijava koja je sve pokrenula - došla upravo od Vatrenih. HNS odbacuje optužbe da su oni prekršili zakon, ali poručuju da je teoretski moguće da je neki neodgovorni pojedinac preprodao ulaznicu.

Preprodaja ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji je pod povećalom. Jesu li Davor Šuker i vrh HNS-a umiješani? Predsjednik HNS-a poklopio nam je slušalicu kada smo ga nazvali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je predsjednik HNS-a bez komentara, glasnogovornik Saveza objašnjava: "Nitko iz Hrvatskog nogometnog Savzea kao ni HNS kao organizacija nije imao veze s nikakvim nepravilnostima s ulaznicama za finale ili bilo koju drugu utakmicu nogometnog prvenstva. I možemo reći da ćemo surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom ovog procesa", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Uz to što HNS zbog anonimne kaznene prijave češlja policija, navodno je i istragu pokrenula i FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijava je išla prema Državnom odvjedništvu. Policija će poduzeti sve provjere ako se to bude zahtjevalo. Nemam informaciju da je Šuker ispitan", rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Iz HNS-a poručuju da su se prije svega brinuli o željama reprezentativaca i ulaznicama za njihove obitelji i prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS nema mehanizme kontrole što se s ulaznicam događa, nakon što ih je netko kupio po FIFA-inim pravilima. Naravno da je moguće da neki neodgovorni pojedinac takve ulaznice bilo da ih kupi od FIFE ili HNS-a preprodaje kasnije na tržištu, ali to nije nešto nad čim HNS ima kontrolu", ističe glasnogovornik Pacak.

Šuška se da je baš netko od Vatrenih sve prijavio. U prilog tomu idu i navodi da nikoga iz Izvršnog odbora nisu htjeli u avionu iz Moskve za Zagreb. Dopredsjednik HNS-a poručuje da njega nitko nije kontaktirao oko preprodaje i dodaje: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me nitko kontaktirao vezano za to, niti ja mogu bilo što komentirati. Ja nemam te informacije. Bio sam u Moskvi na finalu, ali nemam te informacije. Nisam bio na tom letu, ali nam nitko nije ništa zabranio", kazao je Ante Vučemilović Šimunović, dopredsjednik HNS-a.

Iz Županijskog državnog odvjetništva za RTL potvrđuju da su izvidi u tijeku. O dovršetku i mogućoj istrazi - pravodobno će, kažu, izvijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo