IMA I USB PRIKLJUČKE / Jeste li ga uočili? Zagrebačkim ulicama vozi novi električni ZET-ov autobus: 'Manje je buke. Tišina je i lijepo je'

Image
Foto: Facebook/ZET-Zagrebački električni tramvaj

Da bi se napunio, potrebno je tri do pet sati, kazao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba

6.10.2023.
18:56
Facebook/ZET-Zagrebački električni tramvaj
VOYO logo

Ulicama Zagreba vozi se novi ZET-ov autobus, i to baterijsko-električni. Trenutno je u fazi testiranja, a cilj je upoznavanje novih tehnologija i njihove buduće primjene u javnom gradskom prijevozu u metropoli, u skladu sa suvremenim ekološkim trendovima, stoji na Facebook stranici ZET-Zagrebački električni tramvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki građani već su imali priliku provozati se, a jedna od njih je i Marija. "E, pa fino, krenuo je lijepo, dobro je. Malo je manje buke. Tišina je i lijepo je", kazala je za HRT.

Testne vožnje odrađivat će se do 13. listopada na raznim lokacijama po gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozit će na različitim linijama, danas 114, pa i linija s Britanskog trga, kako bi se ispitale njegove karakteristike, način trošenja, da bi se usporedili modeli vožnje i način punjenja", rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Puni se tri do pet sati

"Riječ je o niskopodnom autobusu na električni pogon, dužine 13 metara, s kapacitetom od 37 sjedećih i 29 stajaćih mjesta. Opremljen je klimatizacijskim sustavom, video nadzorom, usb priključcima u putničkom prostoru, kao i rampom za olakšani pristup osobama s invaliditetom", piše u objavi,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jezivi hangar /

ZET se oglasio o katastrofalnom stanju servisa za tramvaje: 'Došlo je do propuštanja sustava za odvodnju'

Image
Jezivi hangar /

ZET se oglasio o katastrofalnom stanju servisa za tramvaje: 'Došlo je do propuštanja sustava za odvodnju'

"Kod nas je dva dana. Baterija je na 75 posto, a odradio je dvije smjene, odnosno jednu i pol, još malo pa dvije, dva dana je kod nas, a mi ga nismo uspjeli isprazniti ispod 50 posto", otkrio je vozač autobusa Marko Islami.

Da bi se napunio, potrebno je tri do pet sati, kazao je Zeba, a "njegov doseg, ovog primjerka je do 350 kilometara, no to ovisi i o konfiguraciji baterija. U slučaju potrebe može se naručiti i drugačija konfiguracija, pa može imati znatno veći doseg".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo