Jelušić: Nisam SDP-ova i Milanova Jadranka Kosor!

'Kad sam čuo za to, tražio sam od njega da podnese ostavku. Rekao sam mu: 'Bilo bi dobro da ne vodiš dalje izbornu komisiju', kazao je Jelušić. Tvrdi da nije SDP-ova Jadranka Kosor.

28.5.2010.
13:34
VOYO logo

Ivi Jelušiću danas su podršku iskazali dolaskom na završnu konferenciju za medije Josip Leko, Nenad Stazić, Mirando Mrsić, Igor Rađenović, Milanka Opačić, Marija Lugarić, Danijel Mondekar i Dan Špicer.

arti-201005280055006Jelušić iz početka nije htio komentirati ostavku šefa Gradskog izbornog povjerenstva Jurice Meića, koji je na svom Facebook profilu ustvrdio da Jelušićev protukandidat laže tvrdeći kako može govoriti samo o članu komisije kojeg je sam delegirao u GIK, a to je Mirando Mrsić. Upitan je, naime, podmeće li Meić za njegov račun Bernardiću, kao što je to za net.hr ustvrdio mladi SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005280110006No, na inzistiranje novinara da se izjasni kakve bi stegovne mjere poduzeo protiv Mejića zbog iznošenja stava o kandidatu na tom (privatnom?) servisu da sada obnaša funkciju predsjednika zagrebačkog SDP-a je kazao:

"Kad sam čuo za to, tražio sam od njega da podnese ostavku. Rekao sam mu: 'Bilo bi dobro da ne vodiš dalje izbornu komisiju", kazao je Jelušić i naglasio kako mu je jako stalo da članovi te komisije budu neutralni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li Jurica Meić jedini član izborne komisije koji je otvoreno stao uz jednog kandidata? Nije. Ovdje, na primjer, nema ni jednog člana izborne komisije, a na drugim tiskovnim konferencijama i skupovima mog protukandidata ih je bilo", kazao je Jelušić. Nema komentara na molbe Bernardićeve PR-ovke Gordana Grbić da se sporni video ne objavi na portalu net.hr.

'Nema paralele između mene i Jadranke Kosor'

Kada smo ga upitali je li on SDP-ova Jadranka Kosor, s obzirom da je bio drugi čovjek Milanu Bandiću poput Jadranke Kosor u slučaju "izbrisanog" Ive Sanadera, da je gledao kako donosi štetne odluke, a neke je odluke i potpisivao, Jelušić je to kategorički odbacio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema paralela! Ja sam u SDP ušao devedesetih kad Bandića nitko nije znao. Nisam ušao u SDP zbog njega, niti ću izaći. Oni koji su bili za njega su otišli s njim. Možda su neki još uvijek s njim, ali ne žele priznati. Na mjesto zamjenika šefa gradskog SDP-a sam došao jer je to od mene tražio Ivica Račan".

Tu je priču potvrdio i Nenad Stazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usporedba je nategnuta i neadekvatna. Kosor nije izabrana na svoju sadašnju funkciji. To je na konvenciji galamom ustanovljeno. HDZ ju je izabrao bez biračke kutije i listića, to je fenomen! Osoba koja je izabrana na krajnje demokratski način ne može voditi demokraciju u državi. Ivo Jelušić je na sve svoje funkcije izabran na demokratski način", kazao je Stazić, koji za Meića, pak, tvrdi da je njegovo vrijeme da ode s mjesta šefa GIK-a nastupilo kad se, iako je predsjednik ili član izborne komisije, deklarirano stavio uz jednog kandidata.

"Cijenim što je Jelušić pozvao Meića da odstupi jer ovi izbori moraju proći bez mrlje. Moraju biti demokratski i nema ih pravo nitko uprljati, ni Meić. Ja sam se svrstao, ali nisam član komisiji", kazao je Stazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mačak u vreći

Na pitanje hoće li gradski SDP biti u krizi ako pobijedi "Bandićev čovjek" Jelušić je kazao: "Ovo što radi SDP druge stranke mogu samo sanjati. Ako prođu izbori prođu demokratski kao što su bili do sada, svaka pobjeda je pobjeda SDP-a. Nekoliko puta rekao da će, ako ja pobijedim, pozvati svoje protukandidate i uključiti njihove ideje u kampanji za parlamentarne izbore".

Upitan što bi učinio da dozna da protukandidata financira netko iz Bandićevog kruga, Jelušić je odvratio da nikada nije rekao "ništa neistinito ili loše o bilo kojem članu SDP-a" i da ako mu novinari dokažu suprotno da će odgovoriti na to pitanje. Jedan je novinar odmah ispalio: "Pa rekli ste da je Bernardić mačak u vreći prije tri dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo rekao da ja ne obećavam, nego sam napravio bolji i jači zagrebački SDP u zadnjih šest mjeseci otkad sam na mjestu šefa SDP-a, a da drugi obećavaju da će napraviti bolji SDP. Obećanja, a ne ljudi su mačak u vreći".

Nakon Stazićeve opaske da je Kosor za predsjednicu HDZ izabrana "galamom", jedan je novinar podsjetio da zagrebačkom HDZ-u predstoje gradski izbori i da imaju samo jednog kandidata - Gordana Jandrokovića. Upitao je SDP-ovca hoće li zagrebačkom HDZ-u poslati biračke kutije da im pomognu u demokratizaciji stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi bio duhovit potez, ali to nećemo učiniti. Iskoristite to pitanje za tekst i javljanje, ali mi možemo samo pozvati građane Grada Zagreba da ih opomenu kako se bira vodstvo bilo koje stranke", odgovorio je Stazić. Rađenović je prisnažio kako to neće napraviti i iz razloga što skrbe o stranačkim financijama.

"Kutije koje će biti na izborima u nedjelju korištene su prije dva tjedna u zagrebačkoj županiji. Rado bih da ih prepustimo, ali su nam potrebne", kaže Rađenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo