Doznajemo! / Jedna beba zaražena enterovirusom u teškom je stanju: 'Bojim se da su zahvaćeni svi organi počevši od srca'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Iz Opće bolnice Bjelovar novorođenče su prebacili u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević gdje se liječi na jedinici intenzivnog liječenja. Sveukupno sedmero djece zarazilo se u bjelovarskoj bolnici

22.6.2023.
13:01
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Sedmero djece ukupno zaraženo je enterovirusom u Općoj bolnici Bjelovar.

Prvo dijete koje se zarazilo rođeno je 2. lipnja. Posjete bolnici zabranjene su te se provela dezinfekcija prostora. Doznajemo kako u bolnici nikad nisu imali takvo grupiranje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Ivanka Fehir Radanović kaže da je virus najvjerojatnije ušao preko prve mame koja je došla roditi, a imala je temperaturu.

Jedno dijete u izolaciji je u bjelovarskoj bolnici, dok je dvoje djece prebačeno u Zagreb u "Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno dijete je na Jedinici za intenzivno liječenje i u teškom je stanju.

"Dijete je u jako teškom stanju. Bojim se, zahvaćeni su svi organi počevši od miokrada - zahvaćeno je srce, a kad je srce zahvaćeno, onda je cijeli organizam u teškom stanju. Virus je jako zločest. Inače bezazlen, ali kod neke djece može izazvati teška stanja", rekla je dr. Ivanka Fehir Radanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I epidemiologinja Sanja Smolčić potvrdila je kako je vjerojatno izvor zaraze jedna rodilja: "Temelju epidemioloških podataka vrlo vjerojatan izvor je majka koja je po porodu razvila simptome."

Dodatno, u Kliničkoj bolnici Sv. Duh zaražena je i osma beba. Testirani su njihovi kontakti, nitko od njih nema simptoma, a nalazi se očekuju u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo