'JEDANAEST MINUTA JE PADALA KIŠA. 11!': / Nevrijeme poharalo Dalmaciju - u Šibeniku totalna poplava, kod Brusja planula šuma

Image

Ipak, Šibenčani za bujice i povodanj krive lošu infrastrukturu

31.8.2020.
22:56
VOYO logo

Preko naših krajeva premješta se gotovo prava jesenska ciklona, a kišonosni oblaci pristižu nam još od jutra, a najavljivano nevrijeme teško je pogodilo Šibenik.

Kako ističe Šibenik.in, obilna kiša koja je pala ne može se svrstati u one najjače, ali donijela povodanj jer i poplavila garažu ispod Poljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski.hr pak piše kako su ljudi iz garaže masovno bježali aa tome svjedoči i video kojeg je objavio Giuliano Filippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je bila prva etaža, a što je bilo na donje dvije, to samo može Bog može znat. Koliko vidimo i nagib ceste su falili, pa sva voda ide u krivo, to su i vatrogasci potvrdili“ kaže Filippi.

SDP-ov Tonči Restović objavio je na Facebooku da je garaža poplavila već nakon 11 minuta kiše. Za sve krivi gradsku vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U garažu se sklonili od tuče'

Za poplavu krivi prije svega lošu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Paradoksalno je da su oni u garažu zapravo ušli da bi se sklonili od krupe. I ova voda koja je naplavila garažu dogodila se zapravo u prvim minutama kiše. Možete mislit samo što je kasnije bilo“, prenosi Filippi koji je prije toga objavio i video koji pokazuje izlijevanje kanalizacije u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski.Hr objavio je snimku "slapova" - bujice koja se spušta stubama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munje zapalile gustu šumu na Hvaru

Dalmacija danas piše o grmljavini koja počela i prije kiše na srednjedalmatisnkim otocima „Suha” grmljavina izazvala je požar kod Brusja, planula je gusta šuma.

Na požarište su izašli DVD Hvar i DVD Stari Grad. Vatrogasci su uz pomoć kiše požar ugasili u 21 sat. Trenutno na većem dijelu Hvara pada obilna kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao sletjeti pa produžio za Dubrovnik

Dalmacija danas javlja i kako zbog nevremena zrakoplov Wizz Aira koji je u ponedjeljak poslijepodne u 17:15 krenuo iz Londona nije mogao sletjetu u Split u 20:30. Zbog vremenskih neprilika avion nije uspio sletjeti iz prve pa je nekoliko puta kružio iznad Brača i Hvara, a na koncu se uputio prema dubrovačkoj zračnoj luci gdje je sigurno sletio oko 21:10.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo