Je li se isplatilo ukidanje Državnog inspektorata?

Prije pola godine ukinut je Državni inspektorat, a gotovo 800 inspektora raseljeno je u čak pet ministarstava. Kako danas funkcionira inspekcija i rade li inspektori više ili manje nego prije?

20.7.2014.
8:57
VOYO logo

RTL Danas je usporedio podatke o radu ukinutog Državnog inspektorata i rezultate novog sustava u prvih pola godine, koji pokazuju da je po broju izlazaka na teren jasno da inspektori rade podjednako ili čak i više. Lani je Državni inspektorat obavio 84.000 nadzora i otkrio 35.000 prekršaja, dok zbroj nadzora iz ministarstava za prvih šest mjeseci ove godine govori da je bilo više od 46.000 kontrola.

No, s obzirom da su inspektori rasuti u pet ministarstava, to znači da jednog ugostitelja posjećuje čak devet inspektora - jedan kontrolira cijene, drugi kuhinju, treći ribu, četvrti ostalu hranu, peti osoblje, šesti blagajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija je više nego ikad, ali ugostitelji kažu kako nepravilnosti i dalje cvjetaju.

Zato je po broju nadzora teško procijeniti koliko su inspektori danas više ili manje učinkoviti, budući da se efikasnost inspekcije ipak mjeri prvenstveno - u milijunima kuna. http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1259268/je-li-se-isplatilo-ukidanje-drzavnog-inspektorata/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo