Je li moralno dobiti milijun kn za četiri mjeseca rada?

Svi mi odlučujemo o tome što je moralno, a što nije.

27.4.2012.
7:27
VOYO logo

Naime, bivši član Uprave HAC-a Željko Tomljanović, koji je u HAC došao mjesec dana prije izbora, radio je samo četiri mjeseca i pet dana, ali mu svejedno temeljem menadžerskog ugovora pripada 288.000 kuna neto otpremnine, odnosno više od 400.000 kuna bruto. Zajedno s troškovima nekih drugih privilegija, kao što je službeno vozilo, troškovi benzina i korištenja poslovne kartice, HAC će mu isplatiti gotovo milijun kuna u bruto iznosu.

Zbog toga je Nezavisni cestarski sindikat, osim protiv Tomljanovića osobno, podigao tužbu i protiv HAC-a kao pravne osobe i Nadzornog odbora ove državne tvrtke – i to po članku 322. Zakona o obveznim odnosima, u kojem, između ostalog, stoji da je ugovor koji je protivan Ustavu RH, prisilnim propisima ili moralu društva ništetan, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebaju sve profile građana – osim djelatnika HAC-a

Kako bi ugovor poništili pred sudom, u Nezavisnom cestarskom sindikatu odlučili su potražiti 50 svjedoka među hrvatskim građanima.

"Kako bi se dokazalo da je tužba osnovana, potrebno je dokazati moralnost odredbe, a mi smatramo da se isto može dokazati ako predložimo 50 svjedoka (možda i više, ovisno o sudu i sucu) svih profila građana. Mogu to biti radnici, seljaci, profesori, novinari, državni službenici, privatnici, policajci, vojnici, studenti, konobari, umirovljenici, nezaposleni, dakle svi čije mišljenje predstavlja društvo i njegovu moralnost. Želimo da sud, koji sudi i presuđuje u ime RH, odredi je li odredba moralna ili ne", objasnili su u sindikatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim zainteresiranim građanima koji se žele pojaviti na sudu i svjedočiti o tome je li ovakva menadžerska otpremnina moralna ili ne, upućen je poziv da svjedoče pred sudom i odgovore na ovo pitanje. Prijave i komentare građani mogu slati putem na adresu nezavisnicestarskisindikat@gmail.com, a zbog mogućeg sukoba interesa kao potencijalni svjedoci isključeni su djelatnici Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo