JANDROKOVIĆ ODLUČNO PORUČIO: / 'Spašavat ćemo Agrokor, ali ne i vlasnika'

Image
Foto: Screenshot
22.3.2017.
7:28
Screenshot
VOYO logo

Za HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata u Zagrebu, Dragu Prgometa, Jandroković je rekao da je borac snažnog karaktera, što je bilo presudno zašto su ga odabrali.

Nema deala s Bandićem, osim u slučaju...

"On je fajter i borit će se jako u kampanji što je bitno za HDZ-a jer šaljemo poruku da nema deala s Milanom Bandićem. U odnosu Bandića i HDZ-a bilo je različitih nijansi i stvorila se percepcija da je on prikriveni kandidat HDZ-a. Našeg kandidata nitko ne može nikako povezati s Bandićem i očekujem da će HDZ imati nakon izbora presudnu ulogu u Gradskoj skupštini, a vjerujem da će on ući u drugi krug i da onda ima velike šanse za pobjedu", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, rekao je da ne otklanja mogućnost suradnje s Bandićevom strankom, ako će to biti u interesu građana Zagreba i na tragu politike stabilnosti koju projiciramo s nacionalne razine.

"U takvom slučaju ta će suradnja biti moguća", pripomenuo je Jandroković koji smatra da podjela papuča u vrtićima i otvaranje fontana neće utjecati na rezultat izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLITIČKI ANALITIČARI ZA NET.HR: /

'Bandića mogu ugroziti samo dvije osobe, a HDZ ima isti problem kao i SDP'

Image
POLITIČKI ANALITIČARI ZA NET.HR: /

'Bandića mogu ugroziti samo dvije osobe, a HDZ ima isti problem kao i SDP'

"Očekujem da se Hasanbegović uključi u kampanju"

O kandidaturi Brune Esih, koja je nezavisna zastupnica u Hrvatskom saboru, ali izabrana s liste HDZ-a, Jandroković je kazao da će o tome ovisiti i njena sudbina u klubu zastupnika HDZ-a.

"Živimo u demokraciji, svatko odlučuje za sebe sa vlastitim procjenama i savješću i vidjet ćemo da li će se i kada će dogoditi. A što se tiče Zlatka Hasanbegovića, očekujem da će se uključiti u kampanju svi koji mogu doprinjeti u što boljem rezultatu HDZ-a u Zagrebu", dodao je glavni tajnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je uvjeren da će njihov kandidat za gradonačelnika Splita, Andro Krstulović Opara, pobijediti na izborima u tom gradu. Ne smatra, međutim, da će lokalni izbori utjecati na odnose HDZ-a i Mosta.

"Suradnja je vrlo dobra, vjerujem da će ona nadživjeti lokalne izbore i trajati se četiri godine i da se radi o strateškom partnerstvu koji će se nastaviti i u idućem izbornom ciklusu", kazao je dodavši da očekuje pobjedu HDZ-a u Mostovim uporištima Metkoviću i Omišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Metkoviću imamo odličnog kandidata Dalibora Milana i tamo se HDZ mijenja na bolje. To vrijedi i za Omiš", rekao je.

Image
Foto: izvor: N1

"Nije dobro da SDP nestane ili padne ispod 10 posto"

A prijedlog šefa SDP-a Davora Bernardića da se prošire ovlasti instituciji predsjednika te omogući da imenuje i kontrolira tri ministarstva, Jandroković je nazvao vrlo neobičnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam ni za jedan slučaj da predsjednik kontrolira tri ministarstva s ovlastima takva kakve jesu. Taj prijedlog i pravno, i politološki i sociološki nije održiv. Ne znam je Bernardiću to bio trenutak inspiracije i je li se možda želio našaliti. Nije mi jasno što je želio tim prijedlogom reći", kazao je Jandroković.

Za Bernardića je rekao da ima "dosta neprijateljsko okruženje u stranci i puno problema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smanjile su se tenzije u društvu odlaskom Milanovića i Karamarka i dolaskom Plenkovića koji zagovara jedan drugačiji diskurs i Bernardića koji po tom pitanju nije agresivan kao prethodnik", ustvrdio je Jandroković. Dodao je da ne bi bilo dobro za političku stabilnost kada bi SDP nestao ili pao ispod deset posto.

"Ne može država spašavati vlasnika i vlasništvo"

Naravno, Jandroković je tijekom gostovanja u emisiji Veto Sanjina Španovića upitan i za stanje u Agrokoru, ponovivši da Vlada neće spašavati koncern Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o privatnoj kompaniji koja ima veliku društvenu važnost i važnost za državu. S velikom pozornošću Vlada prati sve što se događa oko Agrokora i tražit će takva rješenja koja će osigurati nastavak funkcioniranja sustava, zaštitu radnih mjesta i dobavljača. Ako bude potrebno Vlada će se uključiti, ne na način da spašava vlasništvo i vlasnika, već da spasi sustav Agrokora, radna mjesta, dobavljače i sve koji žive od tog sustava", kazao je Jandroković.

Dodao je kako država ne može zbog veličine i važnosti Agrokora prekriženih ruku gledati ako u takvoj tvrtki poput Agrokora stvari krenu na loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ne može država spašavati vlasnika i vlasništvo koji je, uz menadžment, najodgovorniji za stanje u kojem se Agrokor nalazi", zaključio je glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo