JANDROKOVIĆ 'OBJASNIO' PLENKOVIĆEVU BAHATU IZJAVU: /

'To je duhovit cinizam'

Image
Foto: media servis

'Ja mislim da to zaslužuje sankciju. Gdje je granica, što je idući korak ako se ovo ne sankcionira? Da nekoga istuku? Pa da kažu vi ste političar, javna osoba pa vas možemo izmlatiti.

21.6.2017.
17:03
media servis
VOYO logo

"Ne osjećam se ugroženo, Hrvatska je sigurna zemlja, na sreću mi nemamo takvih terorističkih napada koji su se događali u drugim europskim zemljama, nadam se da će tako i ostati. Što se tiče osobne sigurnosti, nemam nikakvih problema. Ljudi rade svoj posao, ove tehničke stvari će biti skoro riješene, ali one ne dovode u pitanje moju sigurnost", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković za Media servis komentirajući lošu opremljenost policije zbog koje je ugrožena sigurnost u zemlji pa i njenih vodećih ljudi.

Image
JE LI DOVEDENA U PITANJE SIGURNOST NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA?: /

Šefa Sabora već danima štite policajci u običnim krntijama

Image
JE LI DOVEDENA U PITANJE SIGURNOST NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA?: /

Šefa Sabora već danima štite policajci u običnim krntijama

Jandroković smatra kako je HDZ-ova koalicija s HNS-om iskorak u politici. "Mi jednostavno moramo tražiti nove modele suradnje, ovo je iskorak, nešto novo. Moramo biti svjesni da se globalno situacija mijenja, ona se mijenja i u Hrvatskoj. Naša je dužnost kao političara da činimo hrabre iskorake koji u prvom trenutku nekima nisu jasni, ali vrijeme će pokazati da se radilo o itekako ispravnoj odluci", misli Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući novi zakon prema kojem će saborski zastupnici biti kažnjeni ako se ne pojavljuju na poslu, Jandroković je kazao kako su 150 ili 170 kuna manje bitni od činjenice da bi one koji loše rade svoj posao ili ga uopće ne radegrađani trebali kazniti na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer smije biti 'ciničan'

Na zaključak da postoji trajan problem srozavanja razine rasprave u sabornici, Jandroković je reagirao napadom na medije ističući kako oni od zastupnika koji nedostatak stručnosti kompenziraju atrakcijama i uvredama čine zvijzde te da ih ne bi trebali nagrađivati već marginalizirati.

U tom svjetlu potom j eprokomentirao premijerovu izjavu SDP-ovcu da treba papati još puno žganaca. "Premijer je bio izložen brojnim uvredama tako da njegova reakcija nije nešto što izlazi iz okvira uobičajene rasprave koja se u Saboru vodi. Bilo je puno težih i grubljih formulacija, ovo je kategorija duhovitog cinizma", pojasnio je predsjednik Sabora.

Ipak, prema njegovim riječima zatvaranje mladića na Braču zbog uvrede državne dužnosnice Janice Kostelić nije pretjerano. "Ja mislim da to zaslužuje sankciju. Gdje je granica, što je idući korak ako se ovo ne sankcionira? Da nekoga istuku? Pa da kažu vi ste političar, javna osoba pa vas možemo izmlatiti. Negdje moramo podvući crtu i reći što je dozvoljeno, a što ne. Kada zadiremo u dostojanstvo i dignitet druge osobe, kada je nastojimo povrijediti i uvrijediti, bez razloga i argumenata, zato što možemo i to je naš hir, smatram da prelazimo crtu nečega što je za jedno društvo korisno i dobro", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo