iza svega - poruka / Jandroković o fotki u kupaćima: 'Htio sam zaustaviti nasilje. Čuo sam svašta - od rektalnog alpinizma i 'Njonje', a nitko nije reagirao...'

"Neka ova fotografija bude nekakav konačna točka ove apsurdne situacije iz koje bismo svi zajedno trebali izići," istaknuo je Jandroković

14.5.2021.
13:10
VOYO logo

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u Karlovcu je sudjelovao na završnoj predizbornoj konferenciji stranke za tu županiju.

Održao je govor, a između ostalog komentirao je temu koja trese hrvatsku političku scenu - njegove mišiće i kupaće gaće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
#striperNjonjo /

Jandrokovićevi 'mišići na plaži' probili granice interneta: Fotka predsjednika Sabora osvanula na tramvajskoj stanici!

Image
#striperNjonjo /

Jandrokovićevi 'mišići na plaži' probili granice interneta: Fotka predsjednika Sabora osvanula na tramvajskoj stanici!

Na pitanje je li danas skup simbolično održan na kupalištu na Korani, Jandroković se nasmijao i odgovorio: "Ne, došao sam ovdje dati jaku potporu našim kandidatima u Karlovačkoj županiji."


Na pitanje novinara RTL-a Ilije Radića je li mu objavom fotografije bio cilj omekšati odnose s predsjednikom, Jandroković kaže: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dobrom ste tragu, drago mi je da ste to primijetili jer vidim da su različite reakcije, različiti komentari. Moj Facebook je vrlo osoban, oni ljudi koji ga prate to jako dobro znaju, da znam biti i autoironičan i zezam se često tako da sam to napravio i ovoga puta, ali ovdje postoji i neka politička poruka hajde da tako kažem. Nakon mjeseci verbalnog divljaštva i nasilništva koje sam izbjegavao, ponekad i odgovorio kada je bilo previše onda sam se odlučio na ovako, isto bih rekao, autoironičan potez, kojim sam u stvari htio reći: 'Pa dosta je više verbalnog divljaštva, međusobnih uvreda.' Objavio sam ovu fotografiju kako bi zaista malo relaksirao te odnose i pokazao da verbalno nasilje je ono što zaista šteti društvu i nije dobro, a ova fotografija je trebala poslužiti da malo omekša te odnose. Ona je ustvari već objavljivana u medijima, nije prvi puta. Ona je dosta bezazlena iz mojih mladih dana, dosta je godina od tada prošlo, tako da je to bila moja glavna poruka", objasnio je Jandroković

Kaže kako ima onih koji su to shvatili kao samoironiju te da je očekivao reakcije. Kaže kako bi se trebali početi baviti ozbiljnim temama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka ova fotografija bude nekakav konačna točka ove apsurdne situacije iz koje bismo svi zajedno trebali izići," istaknuo je.  

Kaže kako ne očekuje ništa od predsjednika Zorana Milanovića te kako ga on ne zanima: "Mene zanima da mi nakon dugo vremena počnemo u fokus stavlja one teme koje su važne građanima, a to je borba protiv pandemije koja, čini mi se, ide svome kraju, tu su brojne ekonomske teme, životni standard naših ljudi, tu je predstojeća turistička sezona koja nam je iznimno bitna..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako mora nešto priznati: "Što sam sve čuo o sebi u zadnjih nekoliko mjeseci od političkih protivnika, od onog rektalnog alpinizma pa preko 'njonje' i svega toga i onda nitko baš nije reagirao i rekao: "Pa da li je to ispravno, da li bi to možda trebalo stati?", ali onda kad se objavio jedna ovakva fotografija koje je bezazlena i iz mladenačkih dana, sada ćemo o tome pričati i govoriti o ćudoređu. Mislim da smo tu malo poprilično licemjerni."

"Osobno sam baš mnogo puta bio baš žrtva takvog brutalnog vrijeđanja. Naravno da onda to osjećaju i članovi obitelji i sad se postavlja pitanje kako oni reagiraju. Puno je gore biti izložen verbalnom nasilju i verbalnom divljaštvu, nego objaviti ovakvu jednu fotografiju, kakve su objavljivali i mnogi drugi političari," ocijenio je šef Sabora.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako moraju smiriti retoriku te da je on objavom svoje fotografije htio ukazati na verbalno nasilje. 

Naglasio je kako HDZ nije započeo svađu te kako predsjednik svaki dan obnavlja taj sukob. Rekao je da je šutio, ali da "čovjek ne staje" te da je u jednom trenu morao braniti svoje dignitet i uzvratiti i branite se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo