on nema tu informaciju /

Jandroković nakon što je HDZ 'okrenuo leđa' Daliji Orešković: 'A vi ste otkrili da je baš iz naših redova nisu podržali?'

RTL-ovi novinari Jandrokovića su zatekli ga večeras na obljetnici lokalnog HDZ-a pa su ga upitali kako komentira ponašanje svojih kolega iz redova HDZ-a koji se nisu usuglasili i podržali Orešković

19.2.2018.
22:00
VOYO logo

U vladajućoj koaliciji stranačka stega je ozbiljno popustila i zakomplicirala im život.

Neuspjeli pokušaj da se izabere predsjednica Saborskog povjerenstva za sprečavanje sukob interesa i politička prašina koju je podigla bivša predsjendica Dalije Orešković koja je ogorčena jer za nju nisu bili ni vlast ni oporba možda je uzrok i iznenadne saborske pauze od 12 dana koju je odredio Predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ovi novinari zatekli su ga večeras na obljetnici lokalnog HDZ-a pa su ga o tome malo propitali.  

"Još ću jedanput ponoviti, ta odluka je donešena na početku plenarne sjednice dakle još početkom ove godine ona je predstavljena na predstavništvu Hrvatskog sabora na kojoj su bili nazočni svi članovi predstavnici klubova zastupnika, u tom trenutku nitko nije postavio pitanje i ovo je uobičajena dinamika", izjavio je Jandroković komentirajući odluku o saborskoj stanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o izboru predsjednice Saborskog povjerenstva za sprečavanje sukob interesa, šef Sabora poručio je kako se neće ništa mijenjati.

"Poslovnik je taj koji određuje kako treba izgledati glasovanje u slučaju da se u prvom krugu ne izaberu kandidati, odluku konačnu donjet će i odbor koji se time bavi, saborski odbor, to je onaj za poslovnik politički sustav i ustav, prema sadašnjim tumačenjima ponavljam još jedanputa doći će najvjerojatnije do drugog pa ako bude trebalo možda i do trećeg kruga, ali pustimo odboru da finalizira taj konačni stav, tu će biti predstavnici svih stranaka pa ćemo onda nakon toga biti pametniji", odgovorio nam je.

Kad smo ga upitali kako komentira ponašanje svojih kolega iz redova HDZ-a koji se nisu usuglasili i podržali gospođu Orešković, kazao nam je: 'A vi ste otkrili da je baš iz redova HDZ-a nisu podržali, ne znam, ja nemam tu informaciju?". 

Božo Petrov izjavio je kako Most neće sudjelovati u farsi oko izbora predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Kaže kako će HDZ ovako ionako izabrati sebi podobnog kandidata koji će ih štititi u Povjernstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutku kada saborski zastupnici  iz vladajuće većine nisu skadri upamtiti pet imena nego im treba šalabahter, kada biraju nekoga drugoga pored osobe kakva je Dalija Orešković, koja je zaista postavila standarde u vođenju te institucije do toga trenutka nisu bila jasna niti pravila niti institucija koja je tada postojala prije nego ju je preuzela Dalija Orešković, imala kvalitetne kriterije niti rad bila je koliko znam većinom sastavljena od aktivnih političara pa bilo je sasvim za očekivati da će Dalija Orešković povući takav potez", poručio je predsjednik MOST-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo