DOBRANO JE STRESLO! / Jak potres u Sloveniji, osjetio se i na području Rijeke: 'Ne pamtim kada je bilo ovako jako'

Image

Ravnateljstvo civilne zaštite priopćilo je kako nije bilo dojava o šteti i ozlijeđenim osobama.

29.7.2023.
19:46
VOYO logo

Jak potres dogodio se danas u Sloveniji, a osjetio se i u Hrvatskoj. Prema prvim informacijama, epicentar je bio u Sloveniji, a potres se osjetio i na riječkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brnčići Kastav zatreslo mi je prozore jeb*no", "Viškovo. Tutnjava i vibracija 2,3 sekunde", "Marčelji. Osjetio se dosta, podrhtavanje, trešnja i trajalo je 5-6 sec", "Grozan osjećaj. Ne pamtim kada je bilo ovako jako", neki su od komentara iz Hrvatske u aplikaciji EMSC.

Prema navodima seizmološke službe, potres je bio magnitude 4.2 po richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, 29. srpnja 2023. godine u 19 sati i 34 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 7 km sjever-sjeveroistočno od Klane na granici Hrvatske i Slovenije. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnja EMS ljestvice", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo civilne zaštite priopćilo je večeras kako nakon prilično jakog potresa s epicentrom u Sloveniji,  a koji se osjetio i na širem riječkom području, nije bilo dojava o šteti i ozlijeđenim osobama.

"Županijski centar 112 Rijeka zaprimio je više od 40-ak poziva o potresu. Dojava o šteti i ozlijeđenim osobama nije bilo", kratko su izvijestili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo