Jadranki Kosor za koaliciju ostao samo Tuđman

12.11.2011.
17:16
VOYO logo

Okupljanje "svih koji misle hrvatski", kako je HDZ-ovo sklapanje koalicija pred izbore predstavila premijerka Jadranka Kosor , čini se gubi na zamahu. Nakon koalicije sa Željkom Kerumom u devetoj i desetoj izbornoj jedinici, Kosor je najavila da će biti još takvih poteza, ali samo sva dana prije predaje konačnih lista nijedna nova koalicija nije na vidiku.

HDZ su već javno odbili i Ljubo Jurčić i Ruža Tomašić i Hrvatska čista stranka prava, a u petak u toj stranci nitko nije želio odgovoriti na pitanje hoće li i s kime još koalirati. Već ranije nekoliko je puta i HDZ-ov koalicijski partner HSS istaknuo da na izbore idu sami, a u srijedu navečer izjavio je to i njihov predsjednik Josip Friščić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda upali s Bandićem

U neslužbenim razgovorima dio HDZ-ovaca ističe moguću koaliciju s Milanom Bandićem, ali on je za subotu najavio predstavljanje kandidata sa svoje Nezavisne liste, a u taboru zagrebačkog gradonačelnika ističu da bi već popodne te liste mogli i predati Državnom izbornom povjerenstvu. No, pojedini HDZ-ovci vjeruju i nadaju se da bi se Bandić mogao predomisliti u posljednji tren. Upitan može li se u četiri izborne jedinice, koje dijelom pokrivaju i Zagreb, očekivati koalicija HDZ-a s nekom strankom ili Nezavisnom listom, pa tako i s Bandićem, šef zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković odgovorio je za Novi list da će o mogućim koalicijama odlučiti stranka i da će stranka javnost obavijestiti o tome.

U toj se stranci govori da bi im se mogao prikloniti Miroslav Tuđman . On nam je pak u petak na pitanje o mogućoj koaliciji sa strankom koju je nekada vodio njegov otac Franjo Tuđman odgovorio da o tome nema ništa za reći, čime nije ni potvrdio ali ni otklonio mogućnost da na izbore izađe na listi HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo