'JA NISAM BIO NA DNU, BIO SAM ČETIRI KATA ISPOD DNA': /

Prije tri godine se želio ubiti, a sada želi u Sabor

Image

Branitelj Momir prije tri godine htio si je oduzeti život, odricao se hrvatskog državljanstva, a sada je kandidat na izborima.

21.8.2016.
16:37
VOYO logo

"Kad se država odrekla mene, odričem se i ja nje. Jedino što žalim jest što nisam poginuo te 1991. godine, barem bih završio kao čovjek, a ne ovako kao pas kojem su svi okrenuli leđa istjerat ću ženu i djecu iz kuće i idem do kraja. E da, i odmah da bude jasno svima, ne želim nikakvo sažaljenje niti da ispadne da nešto tražim. Samo želim da se vidi kako rade instutucije ove države" govorio je prije samo nešto manje od tri godine Momir Stojanac, danas 46-godišnji hrvatski branitelj iz Solina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Image
VIJEĆANJE U ŠATORU: /

Glogoški i Klemm razmatraju osnivanje stranke i izlazak na izbore

Image
VIJEĆANJE U ŠATORU: /

Glogoški i Klemm razmatraju osnivanje stranke i izlazak na izbore

MORH mu je priznavao ranjavanje, ali ne i okolnosti tog ranjavanja, zbog čega godinama nije mogao ostvariti status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Raspala mu se obitelj i razmišljao je tada da problem riješi plinskim bocama no na sreću shvatio je da se u glavi mora "resetirati", da se treba boriti, pa je s nekolicinom svojih suboraca u travnju 2014. osnovao Udrugu hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i krenuo u pravnu bitku s instuticijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izručite me Srbiji da se odmorim'

"Toliko mi se sve zgadilo u ovoj "našoj" državi zahvaljujući vama političarima u zadnjih 25 godina, pa bih vas zamolio da me kao branitelja, dragovoljca zločinačkog Domovinskog rata, ratnog vojnog invalida što prije izručite Srbiji da se odmorim od vas i vaših izdaja. Smatram da će mi tamo biti bolje u njihovu zatvoru. Unaprijed hvala! - pisao je vrlo otvoreno Stojanac prije mjesec dana na Facebook stranici Vlade RH dajući tako otvoreno do znanja što misli o političkim elitama", pisao je vrlo otvoreno Stojanac prije mjesec dana na Facebook stranici Vlade RH dajući tako otvoreno do znanja što misli o političkim elitama.

A sad je Stojanac odlučio pokušati učiniti i nešto više te se i politički angažirao. Našao se na listi Hrvatske braniteljske pučke stranke u 10. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene su digli pozitivni ljudi, moji suborci i prijatelji, koje su me počeli okruživati kroz rad udruge. Ja nisam bio na dnu, bio sam četiri kata ispod dna. Bio sam u nemoći sustava, to mi je bio najveći problem i kad sam se izdigao iz toga, osnovali smo udrugu. Riješio sam svoj status, a poslije kroz rad udruge vidio sam da mnogi prepoznaju ono što mi radimo i mnogi su nam počeli nuditi pomoć i pomagati nam Ja samo želim pokazati svim braniteljima i ostalim ljudima da se čovjek, ako želi, može trgnuti i početi raditi i pronaći sebe u tom radu za dobrobit drugih" pojašnjava za Slobodnu Stojanac napominjući da u radu udruge puno pomažu i Danijela, ali i tajnik Željko Baričević koji su, uzgred rečeno, oboje na listi HBPS-a.

Možemo nešto promijeniti

"Kontaktima i radom u udruzi shvatio sam kako postoji mogućnost da se poguraju mladi i školovani ljudi koji mogu nešto promijeniti i voditi posao i državu. Od ovih izbora, iskreno, ne očekujemo ništa jer smo kasno počeli, no mislim da možemo stvoriti temelje za budućnost. Nemamo mi milijune i milijarde kao neke druge stranke, ali imamo pozitivu u sebi. Vidimo koji su problemi na terenu, a ne možemo utjecati na promjenu i onda smo rekli: ''Ajmo se mi uključiti i promijeniti nešto' " govori Stojanac.

Kravatu i odijelo za fotografiranje nije htio odjenuti: "Ne mogu ja kao branitelj nositi odijelo i kravatu ako moji članovi jedu u pučkoj kuhinji i kopaju po kantama. Mi smo svi jednaki."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo