Izveo si totalitarni i fašistoidni napad na mene

26.4.2011.
21:02
VOYO logo

Nakon što je Denis Kuljiš u Jutarnjem listuprokomentirao emisiju Hrvatske televizije Puls Hrvatske u kojoj je urednik Branimir Bilić sa svojim gostima raspravljao o "haškoj pravdi i politici", na njegove prozivke odgovorio je sam Bilić. I to poslavši otvoreno pismo u kojem tvrdi kako je emisija odrađena po svim profesionalnim, novinarskim i etičkim kriterijima. Istovremeno Kuljiša proziva zbog "linča, mržnje, kleveta, uvreda, laži i denuncijacija".

"Taj totalitarni, fašistoidni i netolerantni, ničim argumentirani napad, duhovno hranjen pod skutima šinjela i oficirske čizme, stavlja me zbog mog profesionalnog rada i istine, na verbalni puškomet bez presedana u hrvatskoj javnosti", napisao je Bilić ističući kako su Kuljiša razljutili zaključci emisije po kojima je haška pravda nepravedna, agresor Srbija i JNA, a žrtva Hrvatska, svaki zločin treba kazniti, da svaka žrtva zaslužuje poštovanje te da vrh JNA treba kazneno goniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Denis Kuljiš, kao plaćenik i zagovornik političkih interesa Beograda i Banja Luke, na čijim se jaslama hrani, kao kulturno duhovni proizvod beogradske oficirske menze i Službe kojoj je do kraja ostao vjeran-ima pravo na svoje mišljenje sve dok se ono ne pretvori u novu oružanu agresiju protiv Hrvatske. Denis Kuljiš, kao sukreator novinarskog, ortačkog grupo carstva nastalog na pljački i kao pretvorbeni mešetar, ratni i poratni medijski profiter, kažnjen po zakonima Republike Hrvatske, kao protivnik svega kulturno- duhovnog, građanskog, demokratskog, hrvatskog i europskog u Hrvatskoj-ima pravo na svoju duhovnu i političku Blakaniju, ima pravo na filozofiju palanke i karaule, kao bunkera iz kojeg šiklja verbalni teror protiv mene osobno i Hrvatske u kojoj i sam živi-hraneći se doušničkim mrvicama po salonima zagrebačke Esplanade. Taj mu pothvat neće proći jer se hrvatski narod odlučio za demokratsku i europsku kulturu i uljudbu", piše Bilić.

Bilić proziva kolegu iz Jutarnjeg zbog etiketiranja hrvatskog naroda kao genocidnog, zločinačkog i primitivnog te zato što, kako navodi, smatra da je Hrvatska stvorena na zločinu. U svom pismu navodi kako je Kuljiš poklonik "lika i djela Miloševića, Kadijevića, Adžića, Vasiljevića, Arkana..." te navodi da je "od zvjezdanog statusa samozvane novinarske prostitutke, na usluzi onima koji bolje plate, lako prelazi put do širitelja mržnje i netolerancije prema drugima i različitima, koji misle svojom glavom, koji svoje vole a tuđe poštuju.". Stoga ga se, kaže, Bilić ne boji te ga žali vjeruje da u njemu i njegovim nalogodavcima humanost tek treba probuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo