IZNENAĐENJA NA HDZ-OVIM LISTAMA: / Plenković na visoka mjesta stavlja adute za tvrdu desnicu, ali i bliske prijatelje

Image
Foto: Pixsell

Hercegovačkom kadru trebali bi se približiti generalom Filipovićem i Ivom Lučićem, a na listi bi se trebao naći i Kalmeta

12.6.2020.
11:26
Pixsell
VOYO logo

HDZ je objavio nositelje lista, a svi ostali kandidati bit će službeno poznati nakon subotnjeg sastanka s predsjednicima županijskih organizacija, potvrdio je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić gostujući u RTL Danas.

Image
BAČIĆ TVRDI: /

'Već je bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao. To mi je neshvatljivo''

Image
BAČIĆ TVRDI: /

'Već je bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao. To mi je neshvatljivo''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićevi aduti za tvrdu desnicu

Ipak, neka imena su već neslužbeno poznata. Prilično iznenađenje bilo je stavljanje na liste Ive Lučića, povjesničara i obavještajca iz Hercegovine koji se povukao iz aktivne politike nakon smrti Franje Tuđmana.

No kako doznaje Jutarnji, on nije jedini adut Plenkovića kojima nastoji privući desnicu i hercegovačke glasače kadrom iz Tuđmanovih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi HDZ-a za dijasporu, koju nosi potpredsjednica stranke Zdravka Bušić, kako doznajemo, trebao bi se naći umirovljeni general Miljenko Filipović, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak". Smatralo ga se pripadnikom Karamarkove struje, no nakon što je, za vrijeme Plenkovićeve Vlade, bez natječaja zaposlen u HEP-u postao je gorljivi zagovornik ove Vlade.

Ništa od Markača, ali tu je savjetnik bivše predsjednice

Govorilo se kako bi se u drugoj izbornoj jedinici na listi HDZ-a mogao naći i general Mladen Markač, no čini se da je ta opcija otpala, ali je Plenković na listu stavio drugog kandidata bliskog braniteljima Ante Deura. Bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović trebao bi biti visoko na listi, a kako govore upućeni, uživa veliko povjerenje među braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoko mjesto za Plenkovićeva prijatelja

Prema nekim informacijama iz stranke, drugo mjesto u šestoj izbornoj jedinici trebao bi dobiti Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine. Katičić je, inače, blizak prijatelj šefa HDZ-a Andreja Plenkovića. Na listi bi se trebao naći, govore HDZ-ovci, i šef HDZ-ove mladeži Ivan Vidiš, a većina je uvjerena da će na listi u 9. izbornoj jedinici biti i Božidar Kalmeta, kojeg je predložio tamošnji županijski odbor stranke.

Govoreći o Kalmeti, Bačić je samo istaknuo kako je predložen te kako će sve odlučiti u subotu, dodajući kako njegove afere od kojih je nepravomoćno oslobođen, nisu problem. Na listi u sedmoj izbornoj jedinici navodno će biti i bivša ministrica Nada Murganić, a za očekivati je da će pozicije imati i svi ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo