SMETA IM BUKA /

Iznajmljivači apartmana u problemima zbog gradnje zgrade: 'Druga ekipa gostiju bježi iz stana, morao sam im vratiti novac'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Gradnja u Splitu odvija se zbog odluka lokalnih vlasti, usprkos negodovanju domaćih i iznajmljivača

26.7.2021.
21:40
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Iznajmljivači apartmana na splitskim Firulama muku muče sa zgradom koja se na toj lokaciji gradi već neko vrijeme.

- Niti deset metara od moje zgrade radi se druga zgrada. Bageri kamioni, buka… Sinoć došli gosti iza 12 u noći, jutros izlaze, jer je buka i traže povrat novca. I prema info koje imam, nemaju zabranu rada. Dakle, sezona propala. Za ne vjerovati da su dozvoljeni građevinski radovi u sezoni - ispričala je za Dalmaciju Danas stanovnica Firula koja iznajmljuje apartman u Hektorovićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izgleda da ovom gradu ni do turizma nije stalo - kazala je. 

U sličnom problemu je i iznajmljivač Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Buka je nesnošljiva, evo druga ekipa gostiju bježi iz stana i morao sam vratiti novac. Na videu koji je snimio gost snimio vidi se svašta, među ostalim čase i ćikare se tresu u ormarićima. Ma kakva je to anarhija? Firule su kvart gdje se mnogi bavimo turizmom. I tko uopće daje građevinske dozvole, napravit će get od kvarta. I tko dozvoljava gradnju tijekom ljeta – pita se Splićanin.

Gradnja u Splitu odvija se zbog odluka lokalnih vlasti, usprkos negodovanju domaćih i iznajmljivača. U novoj splitskoj vlasti ističu da je ovakvu odluku donijela prethodna vlast i da nemaju nikakvu zakonsku mogućnost ove godine to zaustaviti, piše Dalmacija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo