Prevlaka je hrvatska, a mozda i nije

10.5.2014.
11:21
VOYO logo

Na konferenciji su bili predsjednik zupanijskoga HDZ-Branko Bacic, saborski zastupnik Frano Matusic, zupan Nikola Dobroslavic te nacelnik konavoske opcine Luka Korda.

Direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovacevic izjavio je dan prije da ce crnogorska diplomacija morati s Hrvatskom uskoro rijesiti sporno pitanje Prevlake. Ustvrdio je da ne postoji niti jedan dokument koji potvrduje da je Prevlaka hrvatski ili crnogorski teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nigdje ne pise da je ona hrvatski ni crnogorski teritorij. Nasa diplomacija treba se boriti za taj dio i smatram da je polovica nasa", rekao je Kovacevic

"Ova izjava predstavlja opasnu provokaciju i posezanje za neupitnim hrvatskim teritorijem na Prevlaci", ocijenio je Branko Bacic i upozorio na sutnju Vlade i predsjednika Republike Hrvatske koji jos nisu reagirali na takvu sramotnu izjavu duznosnika susjedne drzave. "Postavlja se pitanje iskrenosti isprike duznosnika Crne Gore za zlocine pocinjene na hrvatskom jugu u agresiji na Hrvatsku", istaknuo je Bacic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacelnik konavoske opcine Luka Korda rekao je kako se vrlo dobro zna cija je zemlja na Prevlaci i da Crna Gora nema nikakvo pravo na taj poluotok. "Na sudu je sve uknjizeno i zna se cija su zemljista oduzimana i kome pripadaju parcele. Sumnjam u dobre namjere Vlade jer je tvrtka Parka Prevlake odvedena u stecaj i sada je sve pusto. To dokazuje da ih nije briga za Prevlaku", ustvrdio je Korda, dodajuci:

"To je strasno! Mi trebamo kazati njima da ne mogu pregovarati s Europskom unijom dok ne potpisu sporazum kojim ce se rijesiti pitanje Prevlake. Ne krivim ja njih za nista, jer znam da bi oni uzeli sve jer su nas vec palili i pljackali da bi uzeli, a ne da bi nam davali. Ja krivim nase jer nisu sve rijesili 2003. godine kada se potpisivao privremeni sporazum" govori nacelnik Opcine Konavle isticuci, kako pise Dubrovacki vjesnik kako se dobro zna cija je zemlja na Prevlaci i da Crna Gora nema nikakvo pravo na taj poluotok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sudu je sve uknjizeno i zna se cija su zemljista oduzimana i kome pripadaju parcele. To je uzimano od Mata, Pera Vlaha, nije od Jova niti Vasa. Sumnjam u dobre namjere Vlade jer je poduzece Parka Prevlaka potjerano u stecaj i sada je sve pusto, to dokazuje da ih nije briga za Prevlaku. Ako Vlada nece, onda cemo mi voditi racuna o nasem teritoriju i Konavljani ce se useliti u ove mire i vise nitko u njih nece uci", kaze Korda.

Zupan Nikola Dobroslavic rekao je kako izjava Dragana Kovacevica "predstavlja drsko posezanje za hrvatskim teritorijem" te ocekuje ocitovanje crnogorskih vlasti jer takve izjave "narusavaju odnose s Crnom Gorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik Frano Matusic zapitao se gdje je u svemu tome ministrica vanjskih poslova Vesna Pusic, kojoj je, istaknuo je, "vaznije brinuti se o svojoj fotelji nego o hrvatskim interesima", a po njegovu misljenju, slicno se ponasa i premijer Zoran Milanovic.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo