IZGLEDA DA JE SUD ODLUČIO DA OLAKŠATI POLITIČARIMA DA SE OKORISTE SVOJIM POLOŽAJEM: / Evo koji od njih će zbog toga najviše profitirati

Image

Mnogo je još ovakvih i sličnih slučajeva nova odluka Visokog upravnog suda zaustavila ili osporila, a isto je vijeće tog suda lani srušio odluku Povjerenstva u slučaju kuće Josipe Rimac

3.2.2021.
21:56
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa više neće pokretati postupke zbog povrede načela u obnašanju dužnosti, a svi već pokrenuti postupci se obustavljaju.

To je rezultat nove odluke Visokog upravnog suda zbog koje Povjerenstvo traži od DORH-a preispitivanje presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odredba Zakona na koji su se pozvali preopćenita

Novom presudom Visokog upravnog suda prihvaćena je žalba Milana Bandića i ukinuta odluka Povjerenstva iz 2017. Tada je zaključeno da je 15 milijuna kuna, koliko je Bandić primio od Odvjetničkog društva Hanžeković i partneri, i to za sudsko jamstvo, stvorilo odnos ovisnosti čime je Bandić povrijedio načela djelovanja.

Sud smatra da je odredba Zakona na koji su se pozvali preopćenita i manjkava jer za nju nisu predviđene sankcije, pa Bandiću daje za pravo i ruši presudu, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: /

Tražimo preispitivanje sudske odluke o Bandićevom slučaju

Image
POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: /

Tražimo preispitivanje sudske odluke o Bandićevom slučaju

Koristit će to tužbama premijera Andreja Plenkovića u slučajevima putovanja na stranački skup u Helsinki i imenovanju kuma Igora Pokaza veleposlanikom u Velikoj Britaniji. Pitanje njegove odgovornosti u slučaju lex Agrokor zbog presude se zaustavlja do očitovanja DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavljaju se i postupci protiv Martine Dalić gdje ju Povjerenstvo tereti jer je predložila Antu Ramljaka za povjerenika iako je znala da je sudjelovao u izradi zakona.

Bernardiću veće šanse da mu prođe žalba

Povjerenstvo stopira i slučaj Zdravka Marića zbog sudjelovanja na sastancima s Ivicom Todorićem, a prije dolaska u izvršnu vlast, godinama je bio njegov zaposlenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Bernardić žalio se na odluku Povjerenstva da je povrijedio načela kada je primio stipendiju privatne škole i u prvom stupnju dobio, a sada su mu veće šanse da žalba prođe i u drugom stupnju.

Isto je i s Tomislavom Karamarkom. Odluka Povjerenstva da je bio u sukobu interesa kad se Hrvatska povlačila iz arbitraže s MOL-om, zbog čega je 2016. morao napustiti Vladu, ponovno bi mogla pasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo je još ovakvih i sličnih slučajeva nova odluka Visokog upravnog suda zaustavila ili osporila, a isto je vijeće tog suda lani srušio odluku Povjerenstva u slučaju kuće Josipe Rimac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo