RESPEKT ZA ČEHE /

Izbornik otkrio kada očekuje povratak Srne u kamp reprezentacije, Kramarić: 'Kad vidiš kako navijači žive nogomet, jednostavno daješ sve od sebe'

Kako s dva dana odmaka gleda na startnu pobjedu Hrvatske, kakvi su planovi za Češku te hoće li kapetan Srna biti spreman za sljedeće izazove otkrio je danas izbornik Čačić

14.6.2016.
11:37
VOYO logo

Iako je jučer bilo najavljeno da će se na konferenciji medijima obratiti Ante Čačić, odlučeno je da izbornik reprezentaciji zajedno sa HNS-ovom delegacijom otputuje u Metković na sprovod Uzeiru Srni, kapetanovom ocu.

Čačić se u međuvremenu vratio u Deauville i danas se točno u podne obratio novinarima iz kampa reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako s dva dana odmaka gleda na startnu pobjedu Hrvatske, kakvi su planovi za Češku te hoće li kapetan Darijo Srna biti spreman za sljedeće izazove.

"Sigurno da je to težak trenutak za svakoga. Darijo je mentalno izuzetno stabilna osoba. Znao je da mu je otac na odlasku, ali uvijek ta vijest iznenadi. Siguran sam da će se Darijo što je moguće prije priključiti reprezentaciji. Rekao je da će sve učiniti da se već večeras vrati u reprezentaciju. A ne večeras, onda sutra prijepodne", rekao je Čačić stanju kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga okrenuo se idućim izazovima.

"Potvrdilo se ono što smo govorili. Naša se skupina respektabilna, svi imamo opravdane ambicije da odemo što je moguće dalje. Radi se o utakmici koja je najbitniji u skupini. Češka je momčad koja je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini i koja je svojim igrama to i zavrijedila. Dobro su organizirani, igraju moderno i kao momčad su kvaliteta koju treba respektirati. Na nama je da potvrdimo ono što smo uspjeli prezentirati u prvom dvoboju. Onda je za vjerovati da će naša individualna kvaliteta doći do izražaja. Vjerujem da ćemo se rekuperirati do tada. Kao i do sada, ja sam optimističan. Ova utakmica nam je dala potvrdu da imamo kvalitetu i da s pravom gajimo ambicije da napravimo nešto što će nas veseliti. Uvjeren sam da ćemo takvi biti i u petak".

Možemo li odigrati nekoliko utakmica u nizu u tako jakom ritmu kao što smo odigrali prvu?

"Vidjet ćemo na koji način će se igrači ponašati u ovih par treninga do utakmice. Naša reprezentacija je kvalitetno pogrivena na svim pozicijama i ne bi bio hendikep da početnih 11 bude drugačije nego protiv Turske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li gledali drugu utakmicu iz naše skupine?

"Danas ću pogledati snimku utakmice Češka - Španjolska. Naravno da smo ih gledali i da se pripremamo za njih. Imamo još dovoljno vremena i iz te utakmice ćemo sigurno izvući neke zaključke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje stvari mogu biti još bolje nego protiv Turske?

"Ako želiš biti bolji sutra uvijek moraš tražiti gdje možeš biti bolji. A u toj utakmici je bilo stvari za koje smatram da mogu bolje izgledati".

Modrić je opet pokazao koliko znači reprezentaciji. Kako ga sačuvati do kraja turnira nakon naporne sezone?

"Ja sam i prije rekao da ću slagati momčad oko Luke. On se i ponaša kao lider, to njemu i pripada. Radi se o vanserijskom igraču. Kad Luka igra, onda stroj ne zastaje. Luka je izuzetno bitan čimbenik naše igre. Vodit ćemo računa da imamo Luku kroz cijelo prvenstvo. Nastojat ćemo promatrati njegovo stanje jer je igrao puno utakmica. Ali ono što mogu iščitati u njegovim refleksima - on je u dobrom stanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbornika, pred novinare je izašao Andrej Kramarić.

"Atmosfera u momčadi je odlična. Ne nedostaje motiva kod svih nas. Mi jockeri s klupe trebamo donijeti neku dodatnu energiju kad će biti potrebno. Drago mi je što sam upisao prve minute na velikom natjecanju. Osjećam da možemo puno još napraviti na ovom prvenstvu. Sama utakmica protiv Turske nam je puno pokazala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li Česi opasniji od Turaka?

"Pozitivno su me iznenadili jučer. Radi se o discipliniranoj, radnoj ekipi koja je držala Španjolsku na nuli do pred kraj. Očekujem tešku utakmicu, možda i težu nego protiv Turske. Bacat će se na glavu i sigurno da neće biti lako probiti taj njihov defenzivni blok".

Jeste li u formi i spremni za dvoboj?

"Ne da sam spreman za sljedeću utakmicu, već i za one prije. I ne samo ja, već i svi drugi igrači. Kad dođen na Euro nemaš alibija da si umoran. To je prilka u kojoj daješ sve od sebe za svoju domovinu. Kad vidiš kako navijači žive nogomet, jednostavno daješ sve od sebe", kaže Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo