SDP IDE SA STARIM / Izbori u Splitu neizvjesni, ali atmosfera se zahuktala. Kerum odbio pozdraviti Puljka i Ivoševića, HDZ traži kandidata

Optužnica očito ne opterećuje ni Keruma ni Ivoševića, jer obojicu tek čeka sudski postupak zbog prijetnji

2.4.2022.
20:00
VOYO logo

Prva splitska subotnja špica nakon potresa u Banovini, a na rivi kandidati i očita netrpeljivost političkih protivnika koji bi u fotelju gradonačelnika. I dok neki već love glasove građana, HDZ još lomi koplja oko svog kandidata. Među izglednijim imenima je i šef KBC-a, kojeg smo dobro upoznali tijekom epidemije.

Puljka je odmah zaskočio nezadovoljni zakupac sa tržnice, ali i brojni znatiželjni građani. I dok se gradončelnik sprema na nove izbore, vijećnici svoje ostavke uvjetuju odlaskom drugog zamjenika sa čela grada dok traje kampanja.

"Vijećnici su tražili ostavku mene kao gradonačelnika i ja ću to dati sljedeći tjedan. A kao što vidite oni su se junačili kad su mislili da nema nikakve šanse da ja dam ostavku, kad sam to napravio onda imaju neke nove uvjete, mislim da samo izbjegavaju izbore", govori Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

Željko Kerum izbjegao je pozdraviti Puljka i Ivoševića. Ide u utrku za gradonačelnika, ali nije za izbore za gradsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kampanja već počela /

Puljak prošetao s Ivoševićem po centru Splita i poručio: 'Mi se ne bojimo svojih sugrađana'

Image
kampanja već počela /

Puljak prošetao s Ivoševićem po centru Splita i poručio: 'Mi se ne bojimo svojih sugrađana'


"Ja sam pokušao sve da kažem biračima da se radi ovdje o jednim grabežljivcima, licimjerima, prevarantima, šovinstu i fašistu koji je vrijeđao Židove, Hrvate i ostalo. To je moja misja da li će bit gradonačelnik x, y, z uopće nije bitno. Bitno je za grad Split radi budućnosti naše djece da ovakvi ekstremisti ne vode grad Split", govori pak.

Optužnica očito ne opterećuje ni Keruma ni Ivoševića, jer obojicu tek čeka sudski postupak zbog prijetnji.

"Vi zaboravljate da g. Kerum ima optužnicu a najavljuje kandidaturu", tvrdi Bojan Ivošević, a upitan hoće li njegova optužnica opterititi mogući novi mandat Puljka, kaže: "Ništa što građani izaberu ne može ih opteretiti, jedino ih može opteretiti dolazak povjerenika jer će grad bit u blokadi nekoliko mjeseci".

Splitski HDZ zatekla je ostavka Puljka i tek traže pravog kandidata. Kao naizgledniji spominje se i ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović.

Jakša Balov, splitski gradski vijećnik govori: "Uz Meštrovića ja sam vidio da se u medijima spominje puno kandidata, ali u ovom trenutku mi nismo odlučili tko je naš kandidat. Ali u ovom trenutku izbori jos nisu raspisani, gradonačelnik još nije dao ostavku".

I dok kao SDP-ov kandidat u prošlim izborima nije daleko dogurao, Ante Franić je spreman za novi pokušaj..

"Ovdje se ne radi o referendumu između reda i nereda već o referendumu o  Ivoševiću. Gradonačelnik nastoji ispeglati imidž Ivoševića i ovo je najskuplji PR potez u povijesti ne samo Splita nego Hrvatske".

Iako su izbori još neizvjesni, kampanja se već zahuktala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo