OBITELJI KOJE TRAŽE NESTALE SASTALE SE S VUČIĆEM: / Za srpskog predsjednika imale su zanimljiv poklon

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić je nakon sastanka poručio da za hrvatsku manjinu u Srbiji stižu bolji dani.

20.2.2018.
10:48
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srbije AleksandarVučić primio je u utorak predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji koje je predvodio predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini TomislavŽigmanov.

Vučić je nakon sastanka poručio da za hrvatski manjinu u Srbiji stižu bolji dani. Dogovoreno je uređenje infrastrukture u mjestima s pretežno hrvatskim stanovništvom, primjerice uređenje Doma kulture u Tavankutu te rodne kuće bana Josipa Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi sastanak trebao bi se održati za mjesec dana.

"Predsjednik Vučić uvjerava da će Hrvati u Srbiji biti integrirani u svaki segment društva i da se nikako ne smiju osjećati ugroženo", izjavio je Žigmanov nakon sastanka otkrivši da je Vučić na svaku inicijativu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini odgovorio pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I izaslanstvo udruga kod Vučića

I izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u utorak se u Beogradu sastalo s Vučićem. Uoči sastanka su najavili da će tražiti podatke o hrvatskim braniteljima i civilima nestalih tijekom Domovinskog rata, a od srbijanskog predsjednika zatražit će i da utječe na institucije u Srbiji da se aktivno uključe u rješavanje tog problema.

Za predsjednika Srbije imali su i poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina koja je krenula iz Zagreba susrela se s ostalima u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska trenutačno traga za 1945 nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskog rata.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja LjiljanaAlvir kazala je da će zatražiti i povratak dokumenata iz vukovarske Ratne bolnice, a koje su po okupaciji Vukovara uzeli pripadnici Jugoslavenske vojske (JNA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo sa zahtjevom da Vučić, prema obećanju koje je dao u Zagrebu, a to je kako može pomoći u pitanju rješavanja nestalih osoba, to i učini. Da izvrši utjecaj na institucije u Srbiji koje raspolažu podacima o nestalim osobama i da se Republici Hrvatskoj daju traženi podaci te da se daju podaci koje mi ne možemo točno definirati, ali znamo da se nalaze u arhivima", istaknula je u izjavi Hrvatskoj televiziji (HTV) predsjednica Saveza udruga Alvir.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike