serija požara u zagrebu /

Iza zagrebačkih vatrogasaca dan kakvog dugo ne pamte: u samo 12 sati čak 5 većih požara

Gorilo je na svim stranama grada. Dok se drugi kupaju u moru, oni se kupaju u znoju riskirajući svoje i spašavajući tuđe živote.

8.7.2017.
18:20
VOYO logo

Iza zagrebačkih vatrogasaca dan je kakvog dugo ne pamte. U samo 12 sati čak 5 većih požara. Gorilo je na svim stranama grada - koliko je opasno bilo - pričaju s odmakom od situacija koje su samo zahvaljujući njima nisu završile tragično. 

Dan poslije na poprištu požara vatrogasci i policijaci. Točan uzrok požara još se utvrđuje. Unatoč nadljudkom naporu vatrogasaca vatrena stihija progutala je cijeli sportsko rekracijski centar, restoran i četiri automobila. Stanovnici okolnih kuća još u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se moglo nikako ugasiti, gorilo je ko ludo, čak se i šuma zapalila. Katastrofa.
"Do prije par dana smo tu igrali nogomet. Stvarno smo svi iznenađeni, vidio sam uživo. Došao sam vidjeti kako sada izgleda uživo", kaže Stanislav iz Zagreba.

Tri sata vatrogasci su gasili požar, bez stanke. Ostavili su srce na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žrtava na svu sreću nije bilo, imali smo pet ozljeđenih vatrogasaca nasreću lakše. Bilo je angažirano tijekom 24 sata čak 120 vatrogasaca", rekao je Domagoj Crnić, zapovjednik smjene javnae vatrogasne postrojbe Zagreb.

Imali su pune ruke posla. Dio je gasio požar u Jelenovcu, a dio na Ferenšćici. Izgorio je stan zbog neispravnog klima uređaja. Ubrzo je na 112 stigao još jedan poziv u pomoć. Ovo su posljedice požara na zagrebačkom Borovju. Planuo je krov. I opet krivac - ljudski nemar.

Gnijezdo je razlog jučeračnjeg požara na zagrebačkom Borovju. Naime, stanari su se pokušali riještiti stršljena, ali zapalili su cijeli kat zgrade.

Veća tragedija spriječana je brzom intervencijom vatrogasaca. Njih 19-ero ovdje su se nacrtali brzinom munje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo mala nepažnja, srećom da su vatrogasci brzo došli, mogla je planuti cijela zgrada", rekao je radnik Tomislav.

Cijela zgrada umalo je planula i na Pešćenici. Spas za ozljeđenu ženu stigao je u zadnji čas. Požar je izazvao uključeni uređaj u kuhinji ostavljen bez nadzora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu nije kraj. Niz se nastavio već jutros.

"Imali smo požar na autocesti ... i imali smo jedna požar razvodne kutije u Gajnicama. nastavljamo dalje, ostavljamo stare intevencija i okrećemo se novima. Mi smo tu od nula do 24 sata", kazao je zapovjednik smjene javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Odmora za njih nema. Dok se drugi kupaju u moru, oni se kupaju u znoju riskirajući svoje i spašavajući tuđe živote. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo