KAKVA NAVALA! /

Zagrebačka Gradska plinara punom parom očitava brojila, imaju savjet za građane

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Iz GPZO-a nam kažu da će do 7. listopada očitavati stanje plinomjera kupcima prirodnog plina kategorije kućanstvo na svom distribucijskom području. Na terenu će biti i njihov ugovorni partner - Hrvatska pošta.

20.9.2024.
15:55
Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

​Sve je manje vremena pred Zagrepčanima koji još nisu odlučili kojega će opskrbljivača plinom odabrati. Podsjetimo, od početka listopada tvrtka Međimurje-plin opskrbljivat će Zagreb, Veliku Goricu i Zaprešić. Svi koji žele ostati u Gradskoj plinari Zagreb - Opskrba (GPZO), do 23. rujna moraju predati svu potrebnu dokumentaciju ako žele proći jeftinije za 10 centi po megavatsatu. Gradska plinara je ponudila nešto nižu cijenu u nadi da će zadržati kupce.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da ako građani koji su dosad bili korisnici GPZO-a ne potpišu novi ugovor i zahtjev da ostanu u GPZO-u, automatski će, po odluci Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) biti prebačeni na Međimurje-plin 1. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GPZO ili Međimurje-plin /

Je li naglo zahladnjenje ubrzalo odluku o opskbljivaču plinom? 'Fućka mi se za 10 centi'

Image
GPZO ili Međimurje-plin /

Je li naglo zahladnjenje ubrzalo odluku o opskbljivaču plinom? 'Fućka mi se za 10 centi'

Iz GPZO-a nam kažu da će do 7. listopada očitavati stanje plinomjera kupcima prirodnog plina kategorije kućanstvo na svom distribucijskom području, koje obuhvaća gradove Zagreb, Zaprešić i Veliku Goricu te općine Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica. Na terenu će biti i njihov ugovorni partner - Hrvatska pošta.

"Molimo krajnje kupce da omoguće pristup plinomjerima kako bismo mogli provesti očitanja, sukladno Zakonskim obvezama i propisima koje je propisala Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA)", priopćili su iz GPZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da su ondje nastale velike gužve, iz Plinare mole građane da sami dostave stanje plinomjera putem web aplikacije na www.plinara-zagreb.hr, dežurnih telefona 01/ 6437 782 i 01/ 6437 783 ili adrese elektroničke pošte: ocitanja@plinara-zagreb.hr.

"Redovita polugodišnja očitanja plina i dalje će se obavljati u dosadašnjim propisanim terminima, odnosno u lipnju i prosincu. No, radi izrade što točnijeg mjesečnog izračuna za utrošeni plin, svi krajnji kupci na distribucijskom području GPZ-a i u budućnosti imaju mogućnost upisa stanja potrošnje plina putem naše web aplikacije", stoji u priopćenju GPZO-a.

Podsjetimo, zbog ove situacije nastale su velike gužve ispred GPZO-a jer mnogi građani žele ostati njihovi korisnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrepčani otkrili tko će im biti opskrbljivač plinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo