Lijepa priča / Iz Petrinje doselili u Glinu i pokrenuli OPG. Sad im sve cvate!

Image
Foto: RTL

I prije potresa su se ljudi masovno iseljavali s Banije. Nakon potresa posebno. Ali njih dvoje u dobi od 25 i 22 godine totalno su drugačija priča

28.10.2022.
7:30
RTL
VOYO logo

Nakon potresa, brojni su se s Banovine odselili, ali ne i Laura i Antonio. Mladi se par iz Petrinje preselio u okolicu Gline. Odlučili su pokrenuti vlastiti posao, a kako im ide, zna Kristina Čirjak. Obnova na Banovini ne cvate, ali u njihovom poduzeću cvate cvijeće. Doslovno.

On ima 25 godina, a ona 22. Prije pet mjeseci doselili su se iz Petrinje. Pokrenuli su proizvodnju cvijeća i prije mjesec dana podigli plastenik. Prvi su proizvođači u Glini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Gadžić, vlasnik OPG-a: "Ovo je prvi ovakav veliki plastenik u Glini od 600 kvadrata." Zašto ste se preselili iz Petrinje u Glinu? "Mislim da je podcijenjena i što se tiče stanovništva u Glini stvarno su jako dobre mušterije."

Kada ga je upoznala ni Lauri Sućec nije bilo jasno što Antonia vuče ovamo: "Jer nitko u Glini ne vidi perspektivu, nitko općenito u našem području ne vidi perspektivu... I onda sam se ja zapitala što s njim nije u redu i gdje on tu vidi potencijal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijal u njima vide i sugrađani.

"Puno njih došlo, kažu, samo da nešto kupe, da vas pomognemo za početak", kazao je Antonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijeće prodaju na sajmovima i kućnom pragu. Antonio je ljubav prema cvijeću naslijedio od roditelja: "Ja sam završio za cvjećara, to mi je ušlo u krv, što kažu, ja bez toga ne mogu."

Laura je prvi cvijet zasadila tek ove godine. Po danu je cvjećarka, po noći glazbenica: "U gradu Petrinji ja sam tamo odrasla, cijeli život sam tamo, aktivna sam u svim mogućim gradskim događanjima. Pokušavam to što sam u tom malom mjestu doživjela i stvorila zajedno sa svojim kolegama, prenijet na Glinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sve lako, već ih muči kako ove zime grijati ovoliki plastenik.

Cijelu reportažu iz RTL-ovog Danasa pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo