VAŽNO UPOZORENJE HALMEDA / Iz ljekarni se povlače poznate kapi za oči, djelatna tvar u njima se kristalizira

Image
Foto: Thinkstock, ilustracija

'Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću', priopćili su iz HALMED-a

9.2.2022.
18:23
Thinkstock, ilustracija
VOYO logo

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) odaslala je priopćenje o povlačenju serije lijeka Ikervis 1 mg/ml kapi za oko - emulzija.

"Tvrtka Santen Oy, Finska, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ikervis 1 mg/ml kapi za oko, emulzija (ciklosporin), pakiranje od 30 jednodoznih spremnika, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 4P58F navedenog lijeka", poručili su iz HALMED-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HALMED: Prijavite sve nuspojave

Povlačenje se provodi jer je tijekom provođenja studije stabilnosti utvrđena kristalizacija djelatne tvari.

"Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga navedeni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo