'NEDOPUSTIVE IZJAVE' / Čakovečka bolnica žestoko uzvratila Horvatu: 'Ne može uhljebima nazivati vrijedne kuharice!'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Ne dozvoljavamo vrijeđati diplomirane pravnice bolničkog sustava na koje se sve oslanja'

9.6.2020.
17:53
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Na priopćenje predsjednika međimurskog HDZ-a Darka Horvata reagirali su iz Županijske bolnice Čakovec, nezadovoljni načinom na koji se ministar gospodarstva okomio na djelatnike te institucije.

Image
zbrinjavanje kadrova /

Horvat kritizirao bolnicu: 'Zaposlili su hrpu nezdravstvenih 'uhljeba'. Pravnice su šefice same sebi!'

Image
zbrinjavanje kadrova /

Horvat kritizirao bolnicu: 'Zaposlili su hrpu nezdravstvenih 'uhljeba'. Pravnice su šefice same sebi!'

Naime, nazvao je neke od njih uhljebima te podosta kritizirao sami način rada bolnice. Stoga, iz nje su se odlučili javiti priopćenjem potpisanim s "Županijska bolnica Čakovec". Prenosimo ga u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za vrijeme aktualne uprave Županijske bolnice Čakovec od ožujka 2019. zaposleno je 30 liječnika, a otišlo 17, od čega šest u mirovinu, za pet je istekao ugovor na određeno, četiri zbog sporazumnograskida i dva iz ostalih razloga. Migracija radnika je prisutna i normalna, i ono što je zaista izuzetan uspjeh za naš kraj i bolnicu jest da je prisutna izrazito pozitivna migracija visokoobrazovanog kadra.

Prije nešto više od godinu dana je zatečeno stanje godinama zanemarivanog i nefunkcionalnog bolničkog sustava s ogromnim i nedopustivim manjkom tehničkog, uslužnog i administrativnog osoblja. Stoga je bilo nužno postaviti osnovne preduvjete i zaposliti radnike za sanaciju sustava. Moderno zdravstvo s brojnom modernom opremom, povećanje broja usluga i djelatnosti pacijenata i osoblja, ogroman sustav bolnice, projekti u izvođenju, kao i suvremeno digitalno doba zahtijevaju izrazito kompleksan sustav svih onih podupirajućih radnika koji nisu završili medicinu, a bez kojih zdravstvo ne može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedopustivo je uhljebima nazivati vrijedne pomoćne kuharice, radnice u praoni, pomoćnog radnika na zbrinjavanjuinfektivnog otpada, informatičara ili slično. Također ne dozvoljavamo vrijeđati diplomirane pravnice bolničkog sustava na koje se sve oslanja i bez kojih ne može niti jedan radnik, ni jedan odjel niti sustav.

U Županijskoj bolnici Čakovec postoji jedan odjel za pravne poslove sa sedam djelatnika od kojih su tri pravnice na preko 900 zaposlenih, za razliku od susjednih ustanova u kojima je formirano i po nekolikopravnihslužbi, što ujedno dokazuje nepoznavanje sustava, neistinito i sramotno iznošenje činjenice da je "jedna šefica samoj sebi, a druga šefica šefici i samoj sebi". Županijska bolnica Čakovec spada u jednu od bolnica s najmanje nezdravstvenih djelatnika spram zdravstvenih u cijeloj Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo