Ivo nam je servirao papire, mi smo ih potpisivali

Iskazi koji terete bivšeg premijera nastavljaju curiti u javnost. Jutarnji list objavio je preslike i detalje iskaza punice Ive Sanadera, Karmele Šarić.

26.1.2011.
11:41
VOYO logo

Iz iskaza koji je procurio na putu od USKOK-a do Županijskog suda razvidno je kako je njen zet iskoristio njihovo povjerenje: njen suprug Ivo Šarić "potpisivao je dokumente ne znajući što potpisuje", a zetu je davao i svoju osobnu iskaznicu, ne postavljajući mu puno pitanja o svrsi za koju će je upotrijebiti.

"Također joj je poznato da je Ivo Sanader njenog supruga vodio kod javnog bilježnika te da ona i suprug nisu imali novčanih sredstava za kupnju nekretnina, nego da je kupnju financirao šesnaestoosumnjičeni Ivo Sanader".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK-u je otkrila kako za većinu nekretnina koje su bile prepisane na nju i njenog supruga Ivu nije niti znala. Radi se o pola milijuna kuna vrijednim nekretninama. USKOK je, podsjetimo, blokirao 2/3 vile u Kozarčevoj koje glase na Ivu Šarića, stan u Karamanovoj ulici u Splitu, koji glasi na Karmelu Šarić, a u kojemu živi majka Ive Sanadera, te privremeno blokirao i dva zemljišta na Braču vođena na ime Ive Šarića, kao i kuću u Krapju kod Novske.

Roditeljima Mirjane Sanader blokirano je i 630 tisuća kuna na bankovnim računima u Hrvatskoj. U razdoblju u kojemu se akumuliralo ovo bogatstvo, roditelji Mirjane Sanader imali su primanja u iznosu od 270 tisuća kuna, što je argument USKOK-a da je spomenutu imovinu Ivo Sanader nezakonito stekao, a onda je prebacio na obitelj supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su istražiteljima ispričali i dijametralno suprotnu priču od Sanadera o tome kako su se iz Austrije početkom devedesetih vratili kao imućni građani: "Od 1991. ili 1992. živjeli su zajedno s Ivom i Mirjanom Sanader, koji su u to vrijeme raspolagali skromnim novčanim sredstvima, kupovali komad po komad namještaja, a stan su opremali godinama."

Vezani članci:

arti-201012120016006 arti-201101240233006 arti-201101250864006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo