drama na vrhuncu / Ivica Todorić poslao pismo zaposlenicima, krizu u Agrokoru analizirao i Bloomberg

Medijska kuća Bloomberg danas procjenjuje da će Todorić morati ustupiti kontrolu ruskoj Sberbanci u zamjenu za spas kompanije

23.3.2017.
18:52
VOYO logo

Djelujte kao najveći i najbolji tim - poručuje Todorić u pismu svojim radnicima. No tko će voditi taj tim - još nije jasno.

Ugledni Bloomberg procjenjuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruska suradnja mogla bi doći uz određenu cijenu jer će Sberbank i ostali kreditori gurati Todorića da im prepusti kontrolu u zamjenu za spašavanje Agrokora. Osnivač kompanije mogao bi također biti prisiljen odreći se i dijela svog 95-postotnog vlasništva", analizira Bloomberg.

Jedna kompanija čije se moguće prodavanje spominje je Jamnica. No, iz Hrvatskog pravnog centra poručuju da je voda opće dobro i ne može biti u nečijem vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasništvo Jamnice je vrlo upitno kada se radi o samoj vodi. Jer voda nije ničije vlasništvo jer kao opće dobro ona pripada svima i nikome posebno", kaže Inge Perko Šeparović iz Hrvatskog pravnog centra.

Među dobavljačima koji potražuju dvije milijarde eura, ali se na satancima istih ne pojavljuje je i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe. On vjeruje da će se rješenje uskoro naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u dnevnom kontaktu sa njihovim menadžementom. Nitko nas nije ni pozvao da sudjelujemo u restrukturiranju. Je li naš interes kao najvećeg partnera Agrkora da ih i dalje snabdjevamo robom i da i dalje suradjujemo - odgovor je da", kaže Tedeschi.

Premijer Plenković i danas poručuje da Vlada sve prati. U međuvremenu povjerenstvo za sukob interesa primilo je tri prijave protiv ministra financija Marića zbog njegovog prijašnjeg posla u samom Agrokoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agrokorovi vjerovnici koncern žele što prije ozdraviti jer tako štite i sebe od daljnjih gubitaka. Pitanje je samo koju će cijenu za to platiti osnivač poslovnog carstva Ivica Todorić.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo