IVA I RENATA BILE SU NAJBOLJE PRIJATELJICE: / Najtužniji autobus u Hrvatskoj vratio se u Dalj, riječi Renatine majke slamaju srce

Image

Djevojčice su svaki dan putovale zajedno iz Erduta u školu i dalj i sada su nažalost zajedno stradale

7.6.2019.
20:03
VOYO logo

Renata i Iva, 14-godišnje djevojčice iz Erduta pred kojima se otvarao svijet i neki novi ovozemaljski horizonti, učenice OŠ Dalj, na mjestu su poginule u petak ujutro kada je na njih na odmorištu autoceste A3 kod Novske naletio teretni kamion, izvještava Jutarnji list.

Tragičnu nesreću na odmorištu kod Novske nitko nije mogao zamisliti, a sada kolege stradalih djevojčica, baš kao i njihove obitelji moraju se oprostiti od Renate i Ive. Djevojčice su svaki dan putovale zajedno iz Erduta u školu u Dalj i sada su nažalost zajedno stradale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, mogu potvrditi, da je OŠ Dalj ostala bez onoga što nam je najvrjednije, a to su naša djeca. Način na koji se to dogodilo tužan je i žalostan. Naše dvije učenice 7. razreda jutros su s osmijehom otišle na ljetovanje, osobno sam ih sve skupa ujutro ispratio na ovo putovanje, a na žalost neće se vratiti ni nama, a najgore je što se neće vratiti svojim roditeljima kojima i ovim putem izražavam najdublju sućut", rekao je Marko Stanić, ravnatelj daljske škole nedugo nakon što se pred školsku zgradu parkirao najtužniji autobus u nedavnoj prošlosti ovog mjesta.

Image
KOD NOVSKE POGINULE DVIJE DJEVOJČICE IZ DALJA: /

Išle su na izlet na more. Na odmorištu su izašle iz busa. Pokosio ih je kamion

Image
KOD NOVSKE POGINULE DVIJE DJEVOJČICE IZ DALJA: /

Išle su na izlet na more. Na odmorištu su izašle iz busa. Pokosio ih je kamion

U Dalj su se vratila uplakana djeca

Tužnim glasom ravnatelj je ispričao da su djevojčice bile nerazdvojne i da su se nadopunjavale. Iva je bila izvrsna učenica, a Renata samozatajna i dobrodušna, uvijek spremna svakome pomoći. Vijest o ovoj strašnoj tragediji donijela je tugu u OŠ Dalj, kako među učenike, tako i među profesore. No, i Erdut je ostao zavijen u crno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

07.06.2019., Erdut - Dvoje djece smrtno stradalo na putu na skolsku ekskurziju na odmoristu kod Novske. Povratak autobusa s djecom nakon velike tragedije na autocesti. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Iako se nesreća dogodila i ranim prijepodnevnim satima, njihove obitelji sve do negdje 15,30 sati nisu imale službenu potvrdu. Novinarske ekipe s Renatinim su roditeljima razgovarale oko 14 sati. Majka je bila očajna, piše Jutarnji.

"Zvala sam Renatu na mobitel, nije se javila, zvala sam onda i Ivu, ni ona se nije javljala. Čula sam od kolegice da su moja i njezina kći, Renata i Iva, poginule na mjestu, ali nitko mi ništa službeno ne govori. Molim vas, recite mi, zašto mi nitko ne javlja da znam što mi je s djetetom, žalosno je da ja kao majka ne znam ništa", zavapila je pred novinarima Renatina majka Zorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službene informacije nije imala niti Ivina obitelj. No, tuga i očaj na licima tih ljudi sve su rekli. Tijekom puta kući djeca su pokazivala da su proživjela traumu pa će ovaj događaj vjerojatno ostaviti trajne posljedice. Kada bi stali na nekom drugom odmorištu, pitali su profesore moraju li izaći iz autobusa. Kako doznaje Jutarnji, dio od njih 40-ak koliko ih je krenulo na put, već je bio u autobusu koji se za koju minutu spremao krenuti prema Zagrebu i dalje prema moru. Na odmorištu su već bili oko 15 minuta. A, onda je nastao krš i lom.

Djeca su mislila da su njihove kolegice zaostale na toaletu

Nastavnici su odmah svu djecu odveli u restoran u sklopu odmorišta, vrlo brzo tamo su došli i djelatnici Centra za socijalnu skrb pružiti im psihosocijalnu pomoć. Djeca su u početku mislila da su Renata i Iva negdje zaostale, možda otišle na toalet. Tek su naknadno doznali okrutnu istinu. I njima će sada trebati pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak u OŠ dalj neće biti nastave jer je ravnatelj proglasio dan žalosti u školi. Od utorka će ondje biti im za krizna stanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji će biti na raspolaganju učenicima, nastavnicima i roditeljima. Škola, inače, nema svog psihologa, koji im je i bez ovakvih situacija neophodan. No, to je neka druga tema. Najavljeno je da će u Općini Erdut cijeli sljedeći tjedan biti u žalosti, jer ovakvu tragediju ne pamte.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo