SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM / Istra traži da gosti u njihovim kafićima i restoranima ne nose maske

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Situacija u Istri je već dugo povoljna kada je riječ o koronavirusu

15.10.2020.
14:56
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Stožer Civilne zaštite Istarske županije donijet će Odluku o postupanju na području Istarske županije vezano za nove mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite te će se za javna okupljanja morati tražiti dozvola za suglasnost za održavanje okupljanja. 

Image
NAČELNIK STOŽERA PGŽ-a /

Od ugostitelja se traže mjere koje prvi ne ispunjava javni prijevoz: '1kg mozga i 4m2 prostora'

Image
NAČELNIK STOŽERA PGŽ-a /

Od ugostitelja se traže mjere koje prvi ne ispunjava javni prijevoz: '1kg mozga i 4m2 prostora'

Međutim, od Nacionalnog stožera su tražili izuzeće od mjere da gosti u ugostiteljskim objektima nose maske jer je situacija u Istri dugotrajno povoljna kad se radi o koronavirusu, a odluku od Stožera očekuju sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom na izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju u okruženju te povoljnu situaciju na području Istarske županije koju se želi očuvati, donesena je odluka kojom se organizatori društvenih okupljanja, bez iznimke obvezuju da najkasnije pet dana prije planiranog okupljanja zatraže suglasnost za održavanje okupljanja. Županijski stožer će za društvena okupljanja na razini gradova i općina, zahtjeve upućivati na suglasnost gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite. Stožeri civilne zaštite odgovore na zatraženu suglasnost donosit će u roku od 48 sati'', navode u svojem priopćenju.

''Radi dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženih osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije, te imajući u vidu da su se građani u proteklom razdoblju pridržavali mjera Stožera, donijeta je odluka da gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije nisu obavezni nositi zaštitne maske. Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u trgovačkim centrima, i gosti i zaposlenici obavezni su nositi zaštitne maske. Odluka se donosi na rok od 15 dana'', navodi su u ovoj drugoj odluci Istarskog stožera, čiji je prijedlog upućen Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo