Ispred bolnice polomila kuk, liječnici nisu htjeli pomoći

Prolazeći u ponedjeljak pored Klinike za traumatologiju u Zagrebu L.N. je polomila kuk.

23.6.2010.
23:15
VOYO logo

U ponedjeljak ujutro 77- godišnja L. N. poskliznula se na mokrom kolniku ispred Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici u Zagrebu i slomila kuk. Unatoč povredi i jakoj kiši koja je padala, nitko od medicinara iz Traume nije želio izaći da joj pomogne, pa je na pločniku ležala 20 minuta.

"Sramota! Nitko iz bolnice nije htio doći po ženu. Bolničari su govorili da ne smiju nositi nosila izvan dvorišta. Prolaznici su nad gospođom držali kišobrane kako ne bi pokisnula", ispričao je Mario Čović, koji je u bolnici bio zbog prijeloma ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović kaže kako su prolaznici molili bolničare da dođu po ženu, no medicinsko osoblje ih je samo uputilo na Hitnu pomoć. Najbliža, u Heinzelovoj, udaljena je oko tri kilometra.

"Čekali smo ih više od 20 minuta. Nismo znali kako pomoći gospođi. Hrabrili smo ju da lakše izdrži bol", kazao je M. Čović za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Klinike svoje djelatnike je opravdao pravilom po kojem ne smiju inventar iznositi izvan klinike.

"Pravilnikom je propisano da nosila i kolica ne smijemo nositi na ulicu. Zabranjeno nam je pomagati ljudima izvan ograde sve dok ih ne uvedu djelatnici Hitne", pojasnio je za 24sata ravnatelj dr. sc. Ante Muljačić, dodajući da zna da je pravilo "bedasto ali da će snositi sankcije ako ne budu poštivali pravila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je, pak, prokomentirao i ministar zdravstva Darko Milinović, koji je kazao da svaki liječnik po Hipokratovoj zakletvi mora pomoći ozlijeđenome.

L. N. je isti dan imala i infarkt te joj doktori nisu smjeli operirati slomljeni kuk. Zadržana je na liječenju na odjelu intenzivne njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo