državna tajnica za RTL / Ispovijest Josipe Rimac: 'Ispravno i vjerodostojno sam ispunila podatke o imovinskoj kartici'

Povjerenstvo ju je zbog imovinske kartice kaznilo sa 4 tisuće kuna ali splitski Upravni sud smatra da je Rimac bila u pravu

22.11.2018.
18:55
VOYO logo

Sjene, tvrdi Josipa Rimac, više nema jer srušena je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koja ju je teretila da je lažno u imovinskoj kartici prijavila ovu kuću, a ne tri zasebna stana.

"To je obiteljska kuća. Iščekujemo drugostupanjsku u kojoj vjerujem da će potvrditi upravo ono što je Upravni sud u Splitu i napisao, a to je da sam ispravno i vjerodostojno ispunila podatke o imovinskoj kartici, te da je Povjerenstvo izašlo izvan svojih okvira i prekršilo svoj matični zakon”, tvrdi Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidljivo je da je riječ o 4 stambene cjeline'

Upravo suprotno tvrde iz Povjerenstva koji će se žaliti na poništenje njihove odluke; stanovi su tvrde odvojeni, a ni potkrovlje ne pripada obitelji Rimac. "Iz opisa navedene nekretnine u izvadku zemljišne knjige vidljivo je da je riječ o 4 stambene cjeline. Tri cjeline od navedene četiri je suprug gospođe Rimac dobio od Republike Hrvatske.

Svaka od njih se sastoji od više spavačih soba, kupaone, dnevnog boravka i blagovaone iz čega proizlazi da je riječ o zasebnim stanovima", kazala je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo obustavilo istragu protiv Rimac

Potkrovlje je u vlasništvu treće osobe, a dva stana  od 90-ak kvadrata i podrum od države je dobio suprug. A upravo je zbog darovanja ove kuće  lani je osuđena bivša ravnateljica Uprave za područja od posebne države skrbi Anna Maria Radić. Pod obrazloženjem da je pogodovala obitelji Josipe Rimac.

"To je prije svega neistinito i vi sada tvrdite, znači osobno nisam dobila ništa, a o nekim drugim procesima ne mogu sada komentirati", kazala je Rimac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je obustavilo istragu protiv Rimac, a ako se presuda potvrdi bivša ravnateljica Radić trebat će državi vratiti više od pola milijuna kuna za stanove u kojima živi obitelj Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo