pobjesnio zbog pitanja /

Ispad na liniji Zadar-Split: vozač busa vrištao na putnicu, prijetio joj da će je izbaciti van

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija/Arhiva

Svi putnici bili su zgroženi ponašanjem vozača koji je vrijeđao turistkinju na liniji Zadar-Split

13.5.2018.
10:32
Thinkstockphotos/Ilustracija/Arhiva
VOYO logo

Osmog svibnja na putovanju Croatia Busom iz Zadra prema Splitu, dvije dvadesetogodišnje zadarske studentice doživjele su neugodno iskustvo. Naime, putnici iz tog busa izašli su na odmorištu na autocesti te je taj prvi autobus krenuo put Skradina i Knina, dok su ostali presjedali u drugi autobus kojim nastavljaju za Split.

"Kada smo ušle u drugi autobus vozač se nekoliko puta onako baš proderao 'Skradin, Knin' iz sve glave, kao da viče s brda na brdo. On i suvozač primijetili su odmah da nedostaje jedan putnik za Skradin, ali se očito ne odaziva. Mi smo ga upozorile da pokuša to kazati na engleskom jer je u busu bilo i stranaca, na što je odmahnuo rukom uz primjedbu da bi oni trebali znati hrvatski kad su već došli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naplatnim kućicama u Dugopolju ponovno smo zastali jer tu presjedaju putnici koji idu za Sinj. I nekako baš u tom trenutku ustala je jedna putnica i na engleskom zapitala kad treba izići u Skradinu. Vozač je na to pobjesnio i još jače se počeo derati 'što glumi, tri puta sam se dera, to bi i mrtve probudilo, sad neka radi što hoće'", kazale su putnice za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako se strankinja uspaničarila, jer nije shvatila zašto vozač viče, a na njihovu primjedbu da je mogao naučiti barem par riječi na engleskom, vozač se ponovno razjario.

"Kada se situacija malo smirila drugi vozač je počeo prijetiti da će je izbaciti u Dugopolju jer nema kartu do Splita, a onda je nastala galama i svađa jer su ostali putnici bili zaprepašteni takvim drskim ponašanjem prema jadnoj ženi. Pokušavali smo joj objasniti kako će u Splitu moći uhvatiti autobus za Skradin, ali bila je u tolikom šoku da više ništa nije razumjela, očito je da takvo ponižavanje i vrijeđanje nikad i nigdje nije doživjela", ispričale su Zadranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da se vozač na cesti od Dugopolja iz Splita smirio i pokušao putnici pronaći autobus za Skradin, ali drama se nastavila na splitskom kolodvoru. "Tamo nam je vozač naredio da joj prevedemo da se kupi vanka, uzme kufer i ide gdje hoće. Žena je sva uzbuđena i na rubu suza pitala treba li ponovno kupiti kartu a oni su je potjerali kao ovcu u drugi bus za Skradin. Užasno, svi putnici su bili zgroženi ovakvim ponašanjem", kazale su studentice. 

Slobodna Dalmacija uputila je upit oko ovog slučaja 'Croatia busu', no iz sjedišta firme nisu dobili nikakav odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo