Nikad brže... / Iscurio nacrt odluke Ustavnog suda: Milanović ne može predložiti Zlatu Đurđević?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, na javni poziv se javilo troje kandidata, među njima i dosadašnji predsjednik Đuro Sessa. Milanović nije prihvatio niti jedno od njih troje.

18.3.2021.
14:36
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Velikom i neuobičajnom brzinom Ustavni sud je donio nacrt rješenja kojim će presjeći sukob između premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. 

U rješenju koje je već napisano i samo treba biti potvrđeno na sjednici Ustavnog suda, Ustavni sud pobija glavne Milanovićeve argumente. On mora predložiti za predsjednika ili predsjednicu samo one osobe koje su se prijavile na natječaj Državnog sudbenog vijeća. Odnosno, njegov prijedlog profesorice Zlate Đurđević koja se nije javila na javni poziv je u biti protuzakonit i neustavan, piše 24 sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na javni poziv se javilo troje kandidata, među njima i dosadašnji predsjednik Đuro Sessa. Milanović nije prihvatio niti jedno od njih troje, nego je predložio profesoricu Zlatu Đurđević Saboru koji na kraju donosi odluku.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je odbio takav prijedlog uvrstiti na sjednicu, što je rezultiralo novim sukobom HDZ-a i Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo