IRSKA NOVINARKA NAPISALA UPUTE ZA BORAVAK U LIJEPOJ NAŠOJ: / 'Voljela bih da sam znala ovih 8 stvari prije dolaska u Hrvatsku'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Twitter

Alice Murray, novinarka iz Irske, čitateljima lifestyle portala Her.ir poručila je da ovog ljeta dođu u Hrvatsku i nabrojila osam stvari koje je dobro znati prije dolaska u Lijepu našu.

1.2.2017.
13:04
Grgo Jelavic/PIXSELL/Twitter
VOYO logo

Hrvatska ima sve što možete poželjeti: tu su plavo more, lijepi gradovi, nacionalni parkovi. Treba samo odlučiti kamo otići, piše Murray.

Na svom je portalu podijelila osam savjeta za koje bi voljela da je znala prije dolaska u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Plaže su stjenovite, a ne pješčane kako mnogi očekuju pa je dobro imati odgovarajuću obuću

2. Iako je teško odoljeti da se ne bacite u vodu, primjerice na Plitvičkim jezerima, nije dopušteno kupanje u svim nacionalnim parkovima. Ono je ipak dopušteno u NP Krka. Murray poručuje da je važno u skladu s tim isplanirati dan.

Image
Foto: Screanshoot/Dnevnik.hr
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nacionalni park Plitvička jezera iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja, najviše ima stranaca iz Njemačke, Japana i Južne Koreje. Ove godine zaposleno je 350 sezonskih radnika, a godišnja dobit parka je 250 milijuna kuna.

3. Ako se nađete u Splitu, nemojte ostati samo tamo. Vrijedi posjetiti i otoke: Hvar, Brač, Korčulu...

Image
Foto: Pixell, Ivana Ivanovic

Zlatni rat, Bol na Braču. Ova nevjerojatna pješčana plaža pruža zaista jedinstven doživljaj jer joj se smjer mijenja ovisno o plimi i strujama.

4. Kabanicu je uvijek dobro imati u torbi. Murray upozorava da je i u Hrvatskoj moguća kiša jer je vrijeme, kako je napisala, 'temperamentno'.

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

5. Obvezno posjetite Zadar. Tamo vrijedi vidjeti lijepe povijesne crkve i katedrale, a tu je i nezaboravan zalazak sunca.

Image
Foto: Wikipedia

6. 'Igra prijestolja' popularna je serija koja je u Hrvatsku dovela brojne turiste. Murray smatra da nije potrebno plaćati sve skupe obilaske već si možete sami organizirati obilazak putovima megapopularne serije u Dubrovniku.

Image
Foto: Asta Skujytė-Razmienė

Tvrđava Lovrijenac

7. Cipele su dobra ideja ako se nađete u noćnom klubu. Naime, postoji opasnost od toga da stanete na komadiće stakla ili opuške od cigareta.

Image

8. Ljetni festivali odličan su provod, smatra Murray i navodi neke od njih kao što su Ultra, Hideout ili Sonus.

Image

U Splitu je završila Ultra, najveći festival elektronske glazbe u Europi, a treći je da obilježio nastup francuskog DJ-a Davida Guette i spektakularni vatromet na zatvaranju. Veličanstvene prizore partijanja svakako pogledajte u galeriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo