traže pravo na izbor /

Inicijativa 'Za slobodu izbora pri cijepljenju' održala prosvjed u Zadru: 'Vi ste debili, djeca će vam biti bolesna'

U Zadru je danas održan prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju na kojem se okupilo tridesetak ljudi, počeli su prikupljati potpise za ukidanje obveze cijepljenja

29.10.2017.
17:50
VOYO logo

Članovi inicijative "Za slobodu izbora pri cijepljenju" prosvjedovali su danas u Zadru i poručili kako nisu protivnici cijepljenja, već samo traže pravo na izbor. Kažu da gdje postoji rizik, obveza ne može postojati. Obveza cijepljenja, upozoravaju, oduzimanje je roditeljskih prava i prava djece, javlja Radio Zadar

"Mi nismo protivnici cijepljenja. Mi smo odgovorni, zabrinuti roditelji koji traže pravo na izbor. Gdje postoji rizik, a postoji rizik, što je jasno, ne može postojati zakonska obveza i na nju ne pristajemo", rekla je jedna od organizatorica Tihana Petrović.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da mladi ljudi moraju imati odgovornost za svoju djecu, da moraju donositi odluke, one moraju imati točnu informaciju  i na temelju njih biti donešene", izjavila je doktorica Đula Rusinović Sunara, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

"Svi drugi pristupi tipa prisile, priječenje socijalnom službom oduzimanjem djece, prisilom cijepljenja zapravo se vlada i država ponašaju poput tiranina", dodala je doktorica Sunara.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo pravo izbora na cijepljenje i užasna je činjenica da se diskriminira ljude što nisu cijepili svoju djecu, To je povreda ljudskih prava", istaknuo je jedan od roditelja koji su prosvjedovali, Ambroz Grgičević, piše Radio Zadar.

Pojedini građani u nedjeljnoj šetnji nisu "dobro podnijeli" prosvjed pa su se tako mogli čuti i rijetki povici "debili", i "djeca će vam biti bolesna", piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo